Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Olimpia Bucureşti – Rapid Bucureşti 87-82

Andrada Comănici

Andrada Comănici
23.02.2011

CS Olimpia Bucureşti a învins în această seară, pe teren propriu, formaţia CS Rapid Bucureşti cu scorul de 87-82 (19-24; 20-20; 23-19; 25-19), aceasta reprezentând prima victorie din acest sezon a fetelor de la Olimpia.

Gazdele au început partida cu un prim cinci alcătuit din Gabriela Cursaru, Cristina Bigică, Gabriela Munteanu, Alexandra Florea şi Alina Crăciun, în timp ce rapidistele au debutat în formula: Ana Pavel, Natalia Burlakova, Cristina Perţa, Roxana Bejan şi Florina Diaconu.

Scorul a fost deschis de cele de la Olimpia Bucureşti, care prin Gabriela Munteanu au pus pe tabelă primele două puncte ale partidei. Fetele Romelei Cristea au continuat în forţă, nepermiţându-le rapidistelor să preia conducerea în debutul meciului, luându-şi chiar un avans de cinci puncte, 14-9, după şase minute de la primul angajament al partidei. Ana Pavel şi Florina Diaconu au marcat pentru Rapid, restabilind egalitatea pe tabelă, scor 14-14, echipa oaspete preluând pentru prima dată conducerea prin aceeaşi Florina Diaconu, 14-16, şi mărindu-şi avantajul prin punctele Nataliei Burlakova, 14-18. Cele două echipe au menţinut acelaşi ritm până la prima pauză, tabela înregistrând la finalul primei perioade de joc scorul de 19-24.

Alexandra Florea a pus primele puncte în contul Olimpiei în sfertul secund, din spatele semicercului, 22-24, însă Ana Pavel nu a lăsat echipa gazda să se apropie, transformând două libere pentru 22-26. Gazdele erau departe de a fi renunţat la luptă şi printr-un tur de forţă reuşit prin Cursaru şi Florea au readus echilibrul pe tabelă la 28 de puncte. Sonia Ursu a dus Olimpia în avantaj, 35-33, dar Florina Diaconu a răspuns prompt cu o aruncare din spatele liniei de 6.75, aducând din nou Rapidul la conducere, 35-36. După ce cu un minut jumătate înainte de pauză scorul se afla din nou în echilibru, 37-37, elevele lui Dan Militaru au apăsat pe acceleraţie intrând la cabine cu un avantaj de 5 puncte, 39-44.

La revenirea pe teren, primul atac a aparţinut rapidistelor însă acesta s-a încheiat cu o aruncare de la linia de 3 puncte ratată de Monica Nicolaescu, iar Cristina Bigică a înscris imediat pentru Olimpia, 41-44. A urmat un asediu la panoul gazdelor, Claudia Ene, Florina Diaconu şi Ana Pavel ducând scorul până la 41-51 şi tabela înregistra cea mai mare diferenţă de puncte de până la momentul respectiv. Meciul era însă departe de a fi jucat, elevele Romelei Cristea revenind neaşteptat de repede, scor 50-51, iar după 7 minute trecute din sfertul al treilea tabela arăta din nou echilibru perfect, 55-55, în urma punctelor înscrise pentru Olimpia de Alexandra Florea. Punctele au curs pentru ambele tabere, după jumătate de oră de la fluierul de start al partidei, tabela arăta un avantaj minim pentru Rapid, 62-63.

Ultima perioadă de joc a debutat frumos cu o aruncare marcată din spatele semicercului de Gabriela Cursaru, 65-63. Ambele echipe au găsit uşor drumul spre panoul advers, aşadar, cu şase minute înainte de final, soarta partidei era încă neclară, tabela arătând 70-70, scor la care Dan Militaru a cerut timp de odihnă. La reluare, primele care au marcat au fost rapidistele, prin Cristina Perţa, 70-72, dar Olimpia a revenit şi s-a distanţat la 4 lungimi, 76-72, avantaj mărit prin reuşita de 3 puncte a Andrei Ionescu, 79-72 şi din nou, Dan Militaru a cerut time-out, însă în zadar, diferenţa de scor crescând la 10 puncte, 82-72. Rapidistele nu s-au dat bătute nici în al 12-lea ceas, cu 14 de secunde înainte de final diferenţa mişcorându-se la doar 3 puncte, 85-82, Alexandra Florea stabilind scorul final al partidei în urma a două aruncări libere fructificate, 87-82.

 

Remarcatele partidei au fost:

CS Olimpia Bucureşti: Gabriela Cursaru – 25 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive; Sonia Ursu – 18 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă; Cristina Bigică – 16 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive şi Alexandra Florea – 16 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă.

CS Rapid Bucureşti: Florina Diaconu – 28 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive; Ana Pavel – 20 de puncte, o recuperare, 4 pase decisive; Cristina Perţa – 15 puncte, 10 recuperări; Claudia Ene – 14 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!