Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. SCM Craiova – ICIM Univ V. Goldiș Arad 73 – 95

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
23.03.2011

Aseară, Sala Sporturilor Ion Constantinescu din Craiova a onorat partida dintre echipa din localitate și ICIM Univ V. Goldiș Arad, într-un meci ce a contat pentru ultima etapă a acestui sezon regulat al diviziei A1 feminin. Formația oaspete a câștigat cu scorul de 73 – 95 (26-16 15-27 13-23 19-29), intr-un meci de o importanță mai puțin semnificativă, întrucât ambele formații au avut situația clară în clasament încă dinaintea partidei.

Meciul a debutat neașteptat de bine pentru baschetbalistele lui Liviu Manea, acestea câștigând primul sfert la 10 puncte distanță. Minutul doi al acestui sfert a însemnat momentul în care craiovencele, au reușit să marcheze 11 puncte fără replică din partea adversarilor, preluând astfel conducerea, scorul în acel moment fiind 11 – 4. Prin reușitele de trei puncte ale jucătoarelor din Craiova, Anca Șipoș și Janina Simionca din ultimul minut de joc, SCM Craiova a reușit să termine acest act în avantaj, anunțând un meci mai frumos decât s-a așteptat.

În sfertul secund Arad-ul nu a stat pe gânduri, începând în forță, cu 10 puncte consecutive, fără replică din partea gazdelor, aducând egalitatea pe tabelă după trei minute în care Craiova nu a reușit să marcheze nici un punct. Ba mai mult, acesta este sfertul în care au reușit să preia și conducerea, intrând la pauză cu un avantaj de două puncte, scor 41 – 43, după un sfert doi foarte echilibrat. Formația din Bănie , deși a pierdut avantajul dobândit în primele 10 minute de joc, a reușit să țină partida sub control, intrând la pauza mare cu un deficit de două puncte, ușor recuperabil.

Ultimele două sferturi ale meciului au fost identice, echipa din Arad câștigându-le pe ambele la câte 10 puncte diferență, parte a meciului ce a reprezentat distanțarea oaspeților, după o primă repriză în care evoluția meciului a fost una imprevizibilă. Însă în repriza a doua de joc, ICIM Arad a depășit formația din Bănie la toate capitolele, învingând într-un final la o diferență confortabilă, de 22 de puncte.

Astfel, Arad-ul termină sezonul pe locul doi, calificându-se între primele patru echiăe ce vor lupta pentru titlu, iar echipa din Craiova a terminat pe locul șase, la două victorii distanță de locul patru.

 

Remarcate au fost:

SCM Craiova: Anca Șipoș - 24 de puncte, 7 recuperări; Eniko Tarta – 22 de puncte, 6 pase decisive.

ICIM Univ V. Goldiș Arad: Anita Meszaros – 21 de puncte, 6 recuperări (5 ofensive); Larisa Toma – 14 puncte; Cristina Ciocan – 9 puncte, 9 recperări, 5 pase decisive (însă cu 6 mingi pierdute).

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!