Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. SCM CSS Craiova – CST BC Alexandria 61 – 66

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
13.03.2011

Aseară, Sala Sporturilor Ion Constantinescu din Craiova a onorat partida dintre echipa din localitate și CST BC Alexandria, într-un meci ce a contat pentru etapa a XII a a actualei ediții de campionat. Formația oaspete a câștigat cu scorul de 61 – 66 (16-13, 23-16, 8-19, 14-18), schimbând astfel poziția în clasament cu SCM Craiova, în urma unui meci strâns, unul în care strategia defensivă și-a pus amprenta pe rezultatul final, echipa vizitatoare pornind ca și favorită, obținând victoria și apropiindu-se din ce în ce mai mult de Final Four. Într-un meci în care s-a marcat destul de puțin, diferența de câștig a fost nu una prea mare, cinci puncte, avantajul pe tabelă pentru formația din Teleorman s-a instalat grație aruncărilor de trei puncte, aceasta având opt astfel de reușite din 17 încercări, spre deosebire de gazde, care au marcat doar de patru ori din spatele semicercului de trei puncte. De asemenea, un alt factor l-au constituit aruncările libere. SCM Craiova deși a avut în total un procent de 100% la aceste aruncări, acestea nu au ajutat decât cu nouă puncte, spre deosebire de echipa oaspete, care a beneficiat de 18 astfel de aruncări, reșind să transforme 14.

Sfertul întâi a fost foarte echilibrat, diferența de scor dintre cele două echipe netrecând de trei puncte, marcându-se aproape la fiecare atac. Baschetbalistele lui Liviu Manea au trecut la conducere încă din primele secunde de joc, menținându-și avantajul pe tot parcursul acestei părți, toate jucătoarele titulare reușind să înscrie măcar odată, câștigând sfertul și anunțând un meci strâns.

Sfertul secund a început foarte bine pentru gazde, Eniko Tarta reușind să pună în contul echipei sale patru puncte consecutive, două libere și o aruncare din acțiune, mărind astfel avantajul formației din Bănie la șapte puncte. Printr-o reușită de două puncte a Viorelei Rus din minutul patru al acestui act, formația vizitatoare a reușit să ajungă din urmă adversarele sale, diferența de scor micșorându-se în acel moment la doar două puncte, scor 24 – 22. Au urmat apoi două aruncări de trei puncte consecutive transformate de către Janina Simionca, fără replică din partea echipei din Teleorman, reușite completate de către încă o aruncare de trei puncte izbutită de către Anca Șipoș, un minut mai târziu. Astfel, SCM Craiova a intrat la pauză cu un avantaj destul de confortabil, de 10 puncte.

A doua jumătate a meciului a început cum nu se putea mai bine pentru baschetbalistele lui Mădălin Piperea, acestea recuperând deficitul pe care l-au acumulat de-a lungul primelor 20 de minute de joc încă din primele secunde ale sfertului trei. Acestea au înscris nouă puncte consecutive fără nici un fel de replică din partea craiovencelor, care au marcat primele puncte ale actului trei după cinci minute de joc, prin reușita de două puncte a jucătoarei Eniko Tarta. Craiova a înscris doar opt puncte în acest sfert, pierzând astfel avantajul dobândit în prima parte de joc, BC Alexandria intrând în ultimul act al partidei cu avantaj minim.

Ultima parte a meciului a fost o copie a sfertului anterior, SCM Craiova nereușind să izbutească nici un punct în primele cinci minute de joc, formația oaspete beneficiind de acest lucru, mărindu-și avantajul la 13 puncte în urma a 12 puncte consecutive marcate de către baschetbalistele din Alexandria, astfel tabela indicând în minutul cinci 47 – 60. Până la finalul meciului, echipa oaspete nu a mai reușit să marcheze decât un singur coș din acțiune, însă a fost de ajuns încât să își mențină un avantaj de cinci puncte, cu care să termine victorioasă această dispută.

 

Remarcate au fost:

SCM Craiova: Eniko Tarta – 16 puncte; Anca Șipoș - 13 puncte; Tena Matthews – 6 puncte, 8 recuperări.

CST BC Alexandria: Viorela Rus – 16 puncte (8/8 la libere);  Cristiana Cutas – 16 puncte; Nevena Saponjic – 14 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • mariana :

    ramarcate au fost:
    ....si Chivu 15 puncte,10 recuperari!!!!

    cu 13 ani în urmă (15.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!