Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. SCM U Craiova – Olimpia București 89 – 81

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
12.02.2011

În această seară, SCM CSS Craiova a obținut o nouă victorie acasă, după o partidă în care Olimpia București a impus probleme destul de mari. Scorul final a fost 89 – 81 (24-18, 19-24, 24-17, 22-22) meciul contând pentru etapa a șasea a actualei ediții de campionat. S-a făcut simțită absența jucătoarei Fatou Kane foarte mult la capitolul recuperări, însă fetele venite de pe banca de rezerve, pregătite de către Liviu Manea au avut un impact foarte mare asupra partidei, mai ales pe partea ofensivă.

Debutul de partidă a aparținut echipei oaspete, bucureștencele bifând în dreptul lor primele puncte ale partidei, prin două reușite consecutive, una de două puncte și una din spatele semicercului de trei puncte. Gazdele au preluat pentru prima oară conducerea abia în minutul șase al partidei, printr-o reușită de trei puncte a jucătoarei Adelina Ștefan, sfertul întâi fiind foarte strâns, avantajul nerămânând de partea unei echipe mai mult de un minut. Astfel, echipa craioveană a terminat acest sfert cu șase puncte avans față de Olimpia București¸înscriind nouă puncte consecutive în ultimele două minute de joc.

Al doilea sfert a fost la fel de strâns, oaspeții trecând la conducere încă din primul minut, marcând opt puncte consecutive, dintre care două reușite de trei puncte ale jucatoarelor Gabriela Munteanu și Gabriela Cursaru. Avantajul a rămas pe tot parcursul acestui sfert instabil, ambele echipe trecând la conducere aproape după fiecare atac reușit. Astfel că echipa din Craiova a intrat la pauză cu avantaj minim.

În cea de-a doua parte a meciului, spre deosebire de restul partidei, echipa olteană  a stat în premanență în avantaj, excepție făcând minutul șapte al meciului, când printr-o reușită de două puncte a jucătoarei Gabriela Cursaru urma să se restabilească egalitatea, tabela indicând scorul 56 – 56. Până la finalul sfertului trei, din acel moment Olimpia București nu a mai reușit să înscrie decât trei puncte, și acestea din aruncări libere, astfel că ultimul sfert le primea pe jucătoarele oaspete cu un deficit de opt puncte, ce urma să anunțe soarta partidei.

Finalul a fost foarte dificil pentru ambele echipe, formația din București vazându-se condusă în minutul șapte al sfertului final cu doisprezece puncte, scor 86 – 74. Deși Tena Matthews și Janina Simionca au fost eliminate încă din primele minute ale acestei părți, jucătoarele ce au urmat să le substituie au dat dovadă de curaj și încredere, reușind să înscrie în momentele esențiale ale partidei. Astfel Craiova a obținut o victorie muncită, deși meciul nu se anunța a fi așa greu, lucru ce denotă faptul că echipa din București a venit foarte bine pregătită pentru această partidă.

Remarcate au fost:

SCM CSS Craiova: Eniko Tarta – 35 puncte (4/4 la trei puncte, 9/9 la două puncte); Tena Matthews – 14 puncte, 10 recuperări;  Adelina Ștefan – 13 puncte.

Olimpia București: Gabriela Munteanu – 37 puncte, 9 recuperări; Gabriela Cursaru – 29 puncte

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!