Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Sportul Studențesc Omnilogic - CSM Univ. Oradea 68-73

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
26.01.2011

Echipa CSM Oradea s-a impus, miercuri, în Capitală, scor 73-68, în fața echipei Sportul Studențesc Omnilogic București, într-o partidă care a contat pentru prima etapă a Diviziei A2, la feminin. Inițial, întâlnirea trebuia să aibă loc pe 15 ianuarie, însă cele două cluburi au ajuns la un acord să dispute meciul 11 zile mai târziu, pe 26 ianuarie.

Gazdele au părut că au puterea să se distanțeze pe tabelă și să-și asigure un ecart liniștitor încă înainte de pauză. După primul sfert, Sportul Studențesc a condus cu scorul de 26-17, diferență care nu s-a mai modificat până la încheierea celei de-a doua perioade. După 20 de minute de joc tabela a indicat 41-32 pentru gruparea din Capitală.

După reluare, echipa din Oradea a preluat conducerea cu 45-41, în minutul 26. Oaspetele au avut un parțial de 13-3 în numai șase minute, astfel că amfitrioanele s-au văzut conduse, pentru prima dată, în cea de-a doua jumătate a întâlnirii. Sportul Studențesc a egalat la 47, cu două minute înainte de finalul celei de-a treia perioade, și, la faza imediat următoare s-a distanțat la 50-47 printr-o triplă a Gabrielei Vlad.

Cu zece minute înainte de încheierea întâlnirii, scorul a fost de 51-50 pentru CSM Universitatea Oradea. Evoluțiile jucătoarelor Ioana Gavra și Mihaela Adi au făcut ca gruparea ardeleană să aibă un avans minim, scor 56-55, cu șapte minute înainte de sirenă. Cele trei puncte înscrise de Edith Sabau, în minutul 35, au făcut ca tabela să indice 61-58 pentru oaspete, cea mai mare diferență de puncte din cea de-a doua jumătate a jocului.

Cu 40 de secunde înainte de finalul celor 40 de minute regulamentare tabela a indicat 68-66 pentru CSM Universitatea Oradea, Sportul a egalat, însă oaspetele au preluat conducerea, 70-68, cu opt secunde înainte de final, prin reușita Mihaelei Adi. Avantajul acea să fie decisiv, iar partida să se încheie cu scorul de 73-68 pentru gruparea ardeleană.

În urma acestui rezultat, CSM Universiatea Oradea obține prima sa victorie în Divizia A2 și ocupă locul cinci în clasament, în timp ce Sportul Studențesc Omnilogic București, fără niciun meci câștigat în două etape, se află pe poziția a șasea, ultima. Lider în seria a doua valorică este LPS Alba Iulia, cu patru puncte din tot atâtea posibile.

sursa foto: bktfocus.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!