Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CS SCM Timișoara, la prima victorie în Liga Națională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.10.2017

Echipa timișoreană a obținut prima victorie din scurta sa istorie în Liga Națională, la a treia încercare. Alb-violetele s-au impus cu 73-63 în duelul cu FCC ICIM Arad, pe sferturi: 17-17, 20-19, 19-10 și 17-17. Oaspetele au jucat cu doar 3 străine, cu Hadzovic neechipată de meci. La SCM a fost menajată Stoiedin, care a acuzat ceva dureri. Gazdele s-au desprins în sfertul trei la 11 lungimi, iar arădencele s-au apropiat la trei lungimi în debutul ultimei perioade de joc. Timișorencele au avut un final de joc mai bun și s-au desprins din nou. Au fost câte două greșeli tehnice acordate fiecărei bănci.

Mihai Coldea a început partida cu Lloyd, Filip, Bota, Conwright și Burdgess. Bogdan Bulj a răspuns cu Mercea, Nagy, Tavic, Ferenczi și Ciotir. Startul partidei a fost presărat cu greșeli de ambele părți, iar Lloyd a înscris primele două puncte în al doilea minut. Burdgess a dus scorul la 4-0. A urmat un run de 10 puncte al oaspetelor, care au înscris două trițe la rând, prin Tavic și Mercea, iar gazdele cereau timp de odihnă. A fost rândul timișorencelor să înscrie 7 puncte la rând, taxând greșelile adverse. 11-10 după reușita lui Lloyd de afară și arădenii cereau timp de odihnă. Cele două echipe s-au succedat la conducere până la finalul sfertului, iar la prima pauză scorul a fost 17-17. Lloyd a dat coș de la mijlocul terenului la ultima acțiune, dar nu a fost validat pentru că a venit după sirenă. Gazdele au avut destule faze când au găsit oamenii mici liberi în spațiul de trei secunde.

În sfertul secund apărările au fost mai active. Brosovszky a interceptat și a înscris pe contră. Gazdele s-au dus la 5 lungimi. Ardelean a înscris coșul de 28-23 după ce două coechipiere ale sale au fost libere să recupereze ofensiv, iar timișoreanca a fost găsită liberă în căciulă. Bulj a cerut time-out.  Oaspetele au trecut la apărarea în zonă, dar au ratat pe contraatac. Ardelean a înscris de la distanță, dar americancele oaseptelor au stârns ecartul și la jumătatea partidei scorul a fost 37-36.

Kiriienko a marcat primele cinci puncte ale sfertului trei, iar Conwright înscria de la distanță, pe tranziție ofensivă și ducea scorul la 45-39. Brosovszky a înscris și ea de după semicerc, iar gazdele duceau ecartul la 11 lungimi de la linia de fault, scorul 54-43. La ultima pauză scorul a fost 56-46, după un sfert adjudecat de gazde la 9 lungimi. Timișorencele s-au impus grație celor 7 libere și a celor două trițe marcate în această perioadă de joc, dar și a celor 9 puncte înscrise după greșelile adverse.

În ultima pauză s-a acordat greșeală tehnică pentru ambele bănci, a doua situație din meci. Debutul sfertului le-a aparținut oaspetelor. Tavic și Wingate au dus scorul la 56-50, iar Coldea a cerut time-out înainte de libera suplimentară a americancei. Wingate a înscris și de la linia de fault, iar Mercea strângea ecartul la trei lungimi, 56-53 după ce a scăpat din capcana din jumătatea proprie și a mers până în coș.

Conwright a ieșit la rampă în momentele dificile pentru echipa sa, reușind să pătrundă după blocaje. A înscris două coșuri și a oferit un assist pentru Burdgess, iar timișorencele se duceau la 62-55. Oaspetele s-au apropiat la 62-59 la jumătatea sfertului, grație jocului cu oamenii mari. Au urmat două minute și jumătate de secetă în atacul oaspetelor, Young a înscris după ce colegele sale s-au luptat pentru recuperarea ofensivă, iar Conwright scutura plasa de la distanță pentru 68-59. Time-out ICIM. Montgomery a înscris de după semicerc pentru 69-63 când mai erau două minute. A fost ultimul coș al galben-albastrelor în acest meci, deși au mai avut ocazii după ce au furat mingea. Kiriienko, Brosovszky și Burdgess au înscris pe final și s-a încheiat 73-63.

Timișorencele au obținut prima lor victorie în Liga Națională, având cu două trițe și cu 4 libere în plus față de adversare. Recuperările gazdelor au făcut diferența, scorul fiind 43-29. Acestea au marcat 32 de puncte din trei secunde, cu 10 mai mult ca oaspetele. De asemenea, diferența au făcut-o cele 11 puncte în plus venite după greșelile arădencelor.

Brandi Wingate a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 18 puncte, la care a adăugat 5 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad s-au mai remarcat: Montgomery cu 15 puncte, Tavic cu 12 puncte și 6 pase decisive, iar Nagy a fost aproape de double-double cu 11 puncte și 9 recuperări.

Maegan Conwright a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 16 puncte, la care a adăugat 6 pase decisive. Lloyd și Burdgess au fost în double-double, prima cu 11 puncte și tot atâtea recuperări, a doua cu 13 puncte și 10 recuperări. Brosovszky Boriga și Kiriienko au contribuit cu 9 puncte și Ardelean cu 8.

Cu această victorie timișorencele ajung la 4 puncte și părăsesc ultimul loc, având un succes și 2 înfrângeri. Arădencele au tot 4 puncte, dar după 4 eșecuri, la fel ca Phoenix Galați. În etapa viitoare, pentru alb-violete urmează o vizită la Galați, în timp ce arădencele joacă acasă cu CSM Satu Mare o dublă, pe 29 octombrie în Liga Europei Centrale și pe 30 în campionat. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!