Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CS Universitatea Cluj și CSU ACS Rookies Oradea deschid miercuri partidele din grupa Vest a LNBF

CS Universitatea Cluj și CSU ACS Rookies Oradea deschid miercuri partidele din grupa Vest a LNBF

Partida dintre CS Universitatea Cluj-Napoca și CSU ACS Rookies Oradea deschide miercuri, de la ora 17:00, seria de meciuri din grupa Vest, la o săptămână după ce au început jocurile în cealaltă grupă din LNBF. Ambele formații au făcut schimbări importante în această vară. Va fi debutul oficial pentru Giannis Koukos și Attila Veres pe banca celor două echipe.

Formațiile din Cluj-Napoca și Oradea se întâlnesc din nou în primul eșalon feminin după mai mult de patru ani. În acest timp echipa clujeană disputa și o finală de LNBF, în 2017, iar echipa bihoreană a evoluat în Liga 1 (al doilea eșalon) până în 2018. Atunci LNBF și Liga 1 s-au unit, cu grupe valorice în ambele faze. Clujencele și orădencele nu s-au întâlnit în precedentul campionat după ce au fost în grupe valorice diferite în sezonul regulat, după care nu s-au intersectat în partidele pentru locurile 5-8.

Alb-negrele, la care și vara trecută au fost schimbări importante, au fost pe locul 6 în această primăvară, după doi ani în care au intrat în primele patru. Echipa bihoreană a avut parte de un sezon cu probleme la revenirea în LNBF. A început cu ambiții, dar s-a confruntat cu probleme financiare și a încheiat campionatul cu un lot foarte tânăr. Orădencele au ajuns în play-off după depunctarea cu 5 puncte a două echipe din Grupa Galbenă (pentru că nu au respectat cerința cu formație înscrisă la junioare), dar și pentru că CSM Târgu Mureș nu putea intra în primele 8 (ca și club nou-înființat).

Universitatea Cluj a trecut prin noi schimbări în această vară, la fel ca anul trecut. În ambele dăți s-a schimbat atât managementul secției de baschet feminin, antrenorul și lotul de jucătoare. Pentru acest sezon Giannis Koukos este noul antrenor al formației clujene, înlocuindu-l pe Carmin Popa care a plecat la Constanța. Lotul lui „U” este complet schimbat față de stagiunea precedentă și din el fac parte Tunde Kilin, Andreea Fleșer, Noemi Boloni, Bianca Fota, Denisa Fota, Bianca Stoica, Alexandra Uiuiu, Mariah King, Artavia Ford și Teodora Neagu. La amicalul câștigat cu Sirius Târgu Mureș, formația clujeană le-a avut pe foaie și pe Gavrilă și Racsan.

Și la Oradea a avut loc o schimbare importantă în ceea ce privește echipa feminină. A fost semnat un parteneriat între CSU și ACS Rookies, astfel că echipa devine CSU ACS Rookies Oradea. Attila Veres este noul antrenor, după ce în stagiunea precedentă Mihai Coldea a fost o perioadă pe banca bihoreană, iar după despărțirea de acesta au continuat să se ocupe de echipă soții Anica. Din lotul care încheia campionatul, doar Melania Kokovay a rămas la echipă, iar Ruxi Chiș s-a întors pentru noua stagiune, după o scurtă perioadă la CSM Târgu Mureș. Din lot mai fac parte stranierele Teodora Saric, Allison Zalin, Ivana Vujovic (a jucat la „U” în a doua parte a sezonului trecut) și tinerele U18: Alexandra Mangra, Maria Farago, Ivana Veres, Cătălina Goncze, Evelyn Judeu, Renata Onaca, Roberta Farcas și Diana Antonia Roșu.

În ultimele trei confruntări directe din LNBF, victoria le-a revenit clujencelor (decembrie 2014-martie 2015). Înainte au fost trei succese consecutive orădene (octombrie 2013-octombrie 2014)

Prima partidă din grupa Vest a LNBF se dispută miercuri, de la ora 17:00, la Sala Horia Demian. Reamintim că primele trei clasate la finalul primei faze a sezonului regulat se califică în grupa A din faza a doua, ceea ce înseamnă și calificarea în play-off.

*foto: Bradeanu Phorography / u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!