Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria câștigă categoric primul meci al duelului cu CSU Alba Iulia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.04.2018

CSBT Alexandria a obținut o victorie clară în prima partidă a seriei cu CSU Alba Iulia din al doilea tur de play-off. Scorul a fost 98-64, pe sferturi: 23-9, 17-19, 20-17, 38-19. Câștigătoarea seriei va juca pentru locul 5, iar învinsa pentru locul 7.

Formația din Teleorman venea după înfrângerea cu 0-2 în seria cu Universitatea Cluj, în care au fost două meciuri strânse, încheiate la unul și trei puncte. CSU Alba Iulia a pierdut categoric cu ACS Sepsi SIC în primul tur. Rodriguez a rămas fără alte două straniere. January și Fleming au plecat înainte de turul doi de play-off, după ce Morrissette a părăsit echipa înainte de startul fazei eliminatorii.

Gazdele și-au păstrat lotul de la începutul campionatului și au jucat în 5-ul de start clasic din această ediție: Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. CSU Alba Iulia a rămas cu o singură stranieră, tânăra Arsenic. Alături de ea au intrat în formula de start Crăciun, Fodor, Fleșer și Ignat. Amukamara a dus scorul la 5-0. Fodor a marcat primul punct al oaspetelor de la linia de fault, după tehnicul încasat de Bartee. Gazdele s-au distanțat la 10 lungimi după tripla lui Podar, la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. La prima pauză scorul a fost 23-9. Ecartul a crescut la 20 de puncte în minutul 13, scor 31-11. Fodor și Cutaș au marcat de la distanță, iar CSU a avut un run de 10 puncte prin care a înjumătățit diferența, 31-21. Oaspetele au redus ecartul la 9 puncte în penultimul minut al sfertului, iar la pauza mare scorul a fost 40-28.

În sfertul trei gazdele au reușit mai multe aruncări de la distanță și s-au distanțat la 15 puncte înaintea ultimei perioade de joc, scor 60-45. Teleormănencele au reușit un run de 13 puncte în startul sfertului patru și au dus scorul la 73-46. Diferența maximă a fost de 37 de puncte, la intrarea în a doua jumătate a sfertului, când scorul era 91-54. Pe final și Mădălin Piperea a dat minute tinerelor de pe bancă. S-a încheiat 98-64 și CSBT Alexandria mai are nevoie de o victorie pentru a juca în turul următor în duelul pentru locul 5.

Kristina Arsenic a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, fiind în double-double cu 10 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Fodor 19 puncte (plus 8 pase decisive), Cutaș 9 puncte, Crăciun 6, iar Fleșer, Ignat și Plăvițu, câte 2.

Promise Amukamara a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 23 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări și 4 pase decisive. Bartee a reușit un nou double-double cu 18 puncte și 10 recuperări. Tot 18 puncte a înscris și Cooper. Pentru CSBT Alexandria au mai înscris: Podar 15 puncte, Botorogeanu 5, Voicu 4, Mihai 4, Grbic 4, Vrancic 3, Mazilu 2 și Manea 2 puncte.

Meciul doi se va disputa în 11 aprilie, de la ora 12, la Alba Iulia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!