Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria întâlnește acasă pe FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.11.2017

CSBT Alexandria găzduiește sâmbătă duelul cu FCC ICIM Arad. Teleormănencele vin după victoria dramatică de la Timișoara, când gazdele au acuzat arbitrajul din final. Atunci, după meci, antrenorul de la CSBT vorbea despre pauza pentru naționale și că fetele sale și-au intrat în ritm după un prim sfert mai slab.

Pauza arădencelor în campionat s-a prelungit cu o săptămână după ce Phoenix Galați s-a retras. FCC ICIM a jucat două partide în Liga Europei Centrale, în primul week-end din noiembrie. La acele meciuri a debutat Coker, fiind ultimele pentru Montgomery în galben-albastru. Gruparea de pe Mureș a adus-o pe Poole în locul jucătoarei care aducea calificarea la final 8-ul cupei. O parte din fetele de la prima echipă au avut parte de multe minute la formația secundă.

CSBT Alexandria este pe locul 3 după șase etape din campionat, cu 10 puncte. Elevele lui Mădălin Piperea au un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri. Tehnicianul vorbea și despre problemele financiare care la formația sa. FCC ICIM Arad a pierdut toate cele 5 partide jucate până acum în această ediție a Ligii Naționale și este pe ultimul loc, dar speră să găsească drumul spre succes cu noile transferuri.

Din 2006 până acum au fost 32 de meciuri directe între cele două echipe. ICIM-ul s-a impus în 25 de întâlniri, inclusiv în ultimul meci jucat la Alexandria, în luna martie. Teleormănencele au 6 victorii, jumătate dintre acestea fiind în sezonul 2015-2016, atunci când de la Arad au plecat jucătoarele importante din cauza problemelor cu finanțarea pentru salarii. A fost și un egal, 69-69 în cupă, în 2011, cu arădencele avansând.

În sezonul trecut au fost 4 partide directe. În prima fază a sezonului regulat fiecare a câștigat pe propriul teren. A fost 77-72 la Arad și 72-55 la Alexandria. În grupa 7-10 arădencele s-au impus cu 84-79 în deplasare și 79-50 acasă.

În această stagiune teleormănencele au o medie mai bună atât la puncte marcate (78,3 puncte/meci față de 67), cât și la puncte încasate (73,2 față de 82,2). De asemenea, CSBT Alexandria a stat mult mai bine la recuperări, având o medie de 39,8 recuperări, față de 31,6. Teleormănencele s-au impus în toate meciurile jucate în acest sezon în noua sală din Alexandria, 3 în campionat (două la o diferență de un punct) și unul în cupă.

Meciul dintre CSBT Alexandria și FCC ICIM Arad se joacă sâmbătă de la ora 17 la sala Sporturilor din Alexandria. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandra Stan, Alexandru Ivan și Bogdan Badea, supervizați de Svetlana Simion.

*foto: CSBT Alexandria facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!