Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria și SCM Timișoara se reîntâlnesc după finalul tensionat din tur

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.01.2018

CSBT Alexandria primește vizita celor de la CS SCM Timișoara într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională. Teleormănencele au o singură înfrângere pe propriul teren în acest sezon, în timp ce timișorencele au câștigat doar o dată în deplasare.

Pentru CSBT Alexandria este ultimul meci jucat pe propriul teren în sezonul regulat, pe care îl va încheia cu trei deplasări. Singura formație care a plecat cu puncte de la Alexandria a fost campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care s-a impus acum două etape cu 80-64. Până la finalul anului trecut au plecat învinse de la noua Sală a Sporturilor: CSU Alba Iulia, Olimpia Brașov, Universitatea Cluj-Napoca, FCC ICIM Arad, CSM Satu Mare și Sirius Târgu Mureș. După înfrângerea cu Sepsi, elevele lui Mădălin Piperea au suferit un eșec la Cluj, după prelungiri, scor 85-79. Atunci CSBT a stabilit un nou record de triple marcate într-un meci din actuala ediție de campionat.

CS SCM Timișoara a pierdut ultimele două partide, în deplasare. La finalul anului trecut a fost 91-86 la Satu Mare, după prelungiri. În primul meci din acest an, alb-violetele au fost învinse la Arad cu 93-80. Echipa lui Mihai Coldea a stat în runda precedentă, când ar fi trebuit să întâlnească retrasa Phoenix Galați. Ultima victorie a timișorencelor în campionat a fost cea din etapa a 11-a, 61-56 acasă cu Universitatea Cluj-Napoca. Singura victorie din deplasare a fost cea din etapa a 7-a, la Alba Iulia, cu 78-72. La Alexandria a făcut deplasarea Conwright, jucătoare aflată pe picior de plecare de la echipa de pe Bega, deși clubul a început să achite din restanțele.

Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată până acum. CSBT Alexandria s-a impus cu 76-74 la sala Constantin Jude în 19 noiembrie, după pauza pentru meciurile naționalei. Atunci gazdele au acuzat vehement arbitrajul din final, în timp ce oaspeții au fost nemulțumiți că pe parcursul jocului nu au primit faulturi sub coșul advers. Alb-violetele aveau un avans de 7 puncte cu 76 de secunde până la final.

Formația lui Mădălin Piperea a fost surpriza de până acum a campionatului, fiind pe locul trei cu 19 puncte (7 victorii/5 înfrângeri). Nou-promovata CS SCM Timișoara este pe 8 cu 16 puncte (4/8). Teleormănencele stau mai bine atât în atac (75,5 puncte înscrise pe meci față de 71,3), cât și în apărare (72,3 puncte primite față de 74,5).

Coșgheterele celor două echipe sunt între primele trei ca medie de puncte înscrise pe meci. Promise Amukamara a marcat 22,08 puncte/meci, în timp ce Maegan Conwright are 20,09. Va fi un duel interesant și în ceea ce privește recuperările cu Carla Bartee având o medie de 12,25 recuperări/meci, în timp ce Leeza Burdgess e principala recuperatoare de la oaspete cu 10 mingi prinse la panou pe meci.

Partida dintre CSBT Alexandria și CS SCM Timișoara se dispută miercuri de la ora 18. Vor arbitra Bedir Sefer, Andrei Răileanu și Mihai Săndulache, supervizați de Bogdan Bădilă. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!