Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria își trece în cont a doua victorie în campionat, acasă cu Agronomia București

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.11.2018

CSM Alexandria și CS Agronomia București s-au întâlnit pentru a patra oară în acest sezon. La fel ca și în precedentele confruntări, gazdele s-au impus, dar diferența a fost pentru prima dată mai mare de o posesie. Teleormănencele au câștigat cu 72-65, pe sferturi: 12-11, 22-25, 15-7, 23-22. Mihai și Crăciunescu au înscris câte 21 de puncte pentru învingătoare, iar Chițanu și Vilcinschi, câte 23 pentru oaspete.

CSM Alexandria a început partida cu Mihaela Mihai, Tania Fiereșteanu, Andreea Mazilu, Ana Botorogeanu și Andreea Horlea, ultimele patru fiind sub 18 ani. Agronomia le-a avut în formula de start pe Gabriela Brudea, Adina Topală, Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinschi și Alexandra Chițanu. Debutul meciului a fost presărat cu ratări, Chițanu a marcat primul punct de la linia de fault, iar Chelariu a făcut 0-3. Mihai a marcat două triple și a dus scorul la 6-3. Chelariu și Chițanu le-au readus pe vizitatoare în avantaj, dar Mazilu a răspuns cu o triplă. Ecartul a rămas de o posesie și la prima pauză scorul era 12-11.

Cucu a marcat de la distanță în startul sfertului secund și au urmat aproape trei minute fără coș pentru teleormănence. Vilcinschi a reușit 7 puncte la rând și oaspetele reveneau în frunte, scor 15-20. Cucu și Botorogeanu au oprit seceta gazdelor cu coșuri de la distanță, pentru 21-20. A urmat timpul de odihnă al oaspetelor și momente când cele două echipe au alternat la conducere. Mihai a marcat din nou două triple la rând pentru 29-26 cu trei minute până la pauza mare. Vilcinschi și Chițanu le-au dus din nou pe bucureștence în față, dar Crăciunescu a răspuns cu o nouă triplă. La jumătatea partidei scorul a fost 34-36.

Mihai a înscris prima după revenirea de la vestiare, de după semicerc. Chelariu a egalat de la linia de fault și Chițanu scutura plasa de la distanță pentru 37-40. Crăciunescu a înscris 5 puncte și Chițanu egala. Pe finalul perioadei de joc s-a marcat puțin, iar Cucu a stabilit scorul la ultima pauză, 49-43. Crăciuneascu a marcat două triple în primele trei minute ale sfertului patru și a dus ecartul la 10 puncte, 55-45. Au urmat două minute fără coș pentru gazde și Vilcinschi strângea diferența la patru puncte. Chițanu ducea scorul la 58-56 în minutul 36. Crăciunescu și Mazilu și-au dus echipa la 7 puncte, dar Vilcinschi a marcat patru libere consecutive. În ultimele minute diferența a oscilat între 4 și 7 puncte. Scorul final a fost 72-65 și teleormănencele obțin a doua victorie în această ediție de campionat, în timp ce bucureștencele rămân fără succes în deplasare în acest sezon.

CSM Alexandria a făcut diferența cu cele 14 reușite de la distanță din 35 de încercări (40%), oaspetele având 2/10 de după semicerc. Agronomia a stat mai bine la șuturile de două puncte, 18/38 (47%) față de 9/47 (19%), și de la linia de fault cu 23/29 (79%) față de 12/16 (75%). Bucureștencele au reușit 18 recuperări în plus, 56-38, dar au pierdut foarte multe mingi, 28. Gazdele au marcat 29 de puncte după greșelile adverse, față de 11.

Coșgheterele partidei au fost Alexandra Chițanu și Sonia Vilcinschi, cu câte 23 de puncte. Chițanu a fost în double-double, cu 10 puncte, la fel ca și Mihaela Chelariu care a încheiat partida cu 15 puncte și 18 recuperări. Agronomia a mai avut doar două marcatoare, Anastasescu 3 puncte și Militaru 1.

Mihaela Mihai și Cătălina Crăciunescu au fost cele mai bune marcatoare ale gazdelor, cu câte 21 de puncte, ambele scuturând plasa de la distanță de 5 ori. Căpitanul teleormănencelor a mai avut 5 recuperări și 7 pase decisive, iar Crăciunescu a mai contirbuit cu 5 recuperări. Paloma Cucu le-a urmat cu 15 puncte (2x3). Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 7 puncte (4 pase decisive), Botorogeanu 4 puncte, Horlea 2 și Fiereșteanu 2 puncte (9 recuperări).

CSM Alexandria ajunge la 12 puncte în clasamentul grupei valorice B, cu un bilanț de 2 victorii și 8 înfrângeri, iar Agronomia București are 10 puncte (2/6). Agronomia stă în următoarea etapă și joacă în 5 decembrie, pe terenul Rapidului. CSM Alexandria a jucat deja partidele din etapele 10 și 11, iar următorul meci apare în 8 decembrie în programul de pe site-ul federației. Dar programul tinerei echipe din Teleorman poate varia, în funcție de programările din competiția U18.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!