Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria o învinge pe Sirius Târgu Mureș la o posesie diferență

CSM Alexandria o învinge pe Sirius Târgu Mureș la o posesie diferență

CSM Alexandria a bifat a treia victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Feminin, după 67-64 în fața lui BC Sirius Târgu Mureș, într-un joc disputat sâmbătă (27.11) în cadrul etapei a 8-a.

Mădălin Piperea a trimis pe teren primul 5 format din Pana, Burcică, Benally, Bota și Petrova, în vreme ce Sirius a replicat cu Chiș, Lipovan, Solyom, Sherill și Griffin.

Sirius a deschis cu un parțial de 5-0 meciul, după care prin tripla lui Chiș s-a făcut 8-3, avantaj ce a durat un singur minut, până Benally și Burcică au replicat (8-8). CSM Alexandria și-a continuat seria și a ajuns să conducă cu 14-8, Sirius reducând din diferență până la 14-12. O desprindere ulterioară la două posesii a fost stopată de vizitatoare, 16-16 prin tripla lui Sherill, ultimul coș al sfertului inaugural venind de la linia de fault, 17-16 pentru Alexandria.

Trei aruncări libere transformate de Burcică au ajutat Alexandria să meargă la 23-16, seria din debutul sfertului doi oprind-o Lipovan la 24-18. Gazdele au ajuns să conducă cu 30-21 la jumătatea parțialului, de unde ecartul s-a tăiat până la 36-33 pentru pauza mare.

Alexandria a deschis partea secundă cu un run de 10-0, scor 46-33, formația din Târgu Mureș izbutind să modifice tabela abia după 5 minute. Sirius a replicat apoi cu o altă serie și a preluat conducerea la 47-46, gazdele egalând situația la 49, însă mureșencele au intrat în decisiv cu un punct avantaj, 50-49.

Ruth Sherill a marcat primele puncte ale ultimului sfert (52-49), dar CSM Alexandria a venit cu o serie de 8-0 și s-a dus la conducerea jocului cu puțin sub șase minute rămase, scor 57-52. Perioada bună a grupării din Teleorman s-a prelungit până la 61-52, de unde avantajul de trei posesii s-a menținut până la 63-54. Sherill, Allen și Griffin au readus Sirius în meci (63-61) și cu șase secunde rămase până la final Chiș a scuturat plasa de la distanță pentru 65-64 în favoarea Alexandriei. Burcică a încheiat meciul cu două aruncări libere precise și amfitrioanele au câștigat cu 67-64.

CSM Alexandria a bifat al șaselea succes stagional și a pierdut doar de două ori până acum, în timp ce Sirius coboară la 3-3 bilanț. Etapa viitoare Alexandria merge la Botoșani, iar Mureșul primește vizita Rapidului.

Alexis Pana a fost MVP-ul meciului, cu 22 de puncte (3/6 de la distanță), urmată de Mihaela Burcică (15 puncte) și Alexandra Petrova (10 puncte, 7 recuperări), toate cele trei fiind pe teren timp de 40 de minute. Din tabăra formației lui Carmin Popa s-au remarcat Dalishia Griffin (16 puncte, 8 recuperări), Ruth Sherill (14 puncte, 10 recuperări) și Sara Solyom (13 puncte).

 

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!