Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria rămâne pe podiumul LNBF după victoria cu CSM Târgoviște

CSM Alexandria rămâne pe podiumul LNBF după victoria cu CSM Târgoviște

CSM Alexandria a trecut de CSM Târgoviște în al doilea meci al etapei a 6-a din Liga Națională de Baschet Feminin, joi (04.11), cu scorul de 66-58. Fetele pregătite de Mădălin Piperea se mențin în Top 3, cu al patrulea succes stagional.

Alexandria a debutat cu Pana, Burcică Mihai, Benally Bota și Petrova pe parchet, în timp ce în primul 5 al târgoviștencelor s-au regăsit Popescu, Stoenescu, Ignat Kleeman, Dumitru și Irimia.

Două libere transformate de Ancuța Stoenescu au modificat inițial tabela, după care Alexandria a preluat conducerea și s-a dus la două posesii în față, 8-3. Gruparea din Teleorman și-a prelungit run-ul până la 14-1, cu tripla lui Benally (14-3), în timp ce primele puncte din acțiune ale vizitatoarelor au venit cu un minut și jumătate până la finalul sfertului de debut, 14-7. Două reușite din afara arcului de cerc au închis cele 10 minute de debut, 17-10 în favoarea Alexandriei.

Amfitrioanele au prins o nouă serie pozitivă, de 9-2, și Crăciunescu a urcat scorul la 26-12, replica dâmbovițencelor venind cu patru aruncări libere transformate și tripla lui Stoenecu (26-19). Un ecart de trei posesii s-a menținut aproape în permanență până la pauză, spre finalul reprizei CSM Târgoviște apropiindu-se la patru lungimi, dar Mihaela Burcică Mihai a închis sfertul al doilea cu un coș pentru 37-30.

CSM Alexandria a mers la peste 10 puncte în față la jumătatea sfertului trei (46-34), parțialul prelungindu-se până la 51-34, moment după care Stoenescu și Pricop au semnat puncte pentru Târgoviște după trei minute de secetă. Petrova a dus formația gazdă la +17 spre finalul sfertului, care s-a încheiat cu 55-40 în cele din urmă.

Multipla campioană a României s-a apropiat în parțialul decisiv, cu un run de 13-4, reușita Carlei Popescu de la distanță fiind cea care a modificat scorul la 59-53. Pana și Voicu au oprit revenirea oaspetelor (66-55), scorul final stabilindu-l Ancuța Stoenescu, 66-58, după ce târgoviștencele și-au ratat 6 din ultimele 7 aruncări.

CSM Alexandria ajunge la patru victorii în acest sezon alături de două eșecuri, în timp ce CSM Târgoviște are acum bilanț 1-4 în Liga Națională. Runda viitoare, gruparea din Teleorman merge la Brașov, iar fosta campioană se deplasează pe terenul Rapidului.

Alexis Pana a strâns 16 puncte și 9 recuperări în tabăra învingătoarelor, urmată de Analyss Benally (14 puncte) și duo-ul Mihaela Burcică Mihai respectiv Aleksandra Petrova, ambele cu 12 puncte. Experimentatele Gabriela Irimia (20 de puncte, 8 recuperări) și Ancuța Stoenescu (18 puncte, 4 intercepții) au condus lista marcatoarelor pentru CSM Târgoviște.

 

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!