Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria se desprinde în ultimul sfert și câștigă împotriva lui KSE Târgu Secuiesc

CSM Alexandria se desprinde în ultimul sfert și câștigă împotriva lui KSE Târgu Secuiesc

CSM Alexandria a obținut a zecea victorie în LNBF, după 78-67 sâmbătă (15.01) pe teren propriu în fața echipei KSE Târgu Secuiesc în etapa a 15-a a campionatului.

Alexandria: Pana, Burcică Mihai, Crăciunescu, Petrova, Lara Ackerman

Târgu Secuiesc: Corda, Kozman, Taylor, Debreczi, Lewis

Covăsnencele au deschis cu 6-0 partida și a fost nevoie de mai bine de trei minute până la primul coș al Alexandriei, semnat de Crăciunescu, diferența ajungând ulterior la trei posesii, după punctele venite de la Debreczi, 12-4. Ines Corda a marcat din spatele arcului de cerc și Târgu Secuiesc mergea la 15-4, în timp ce de la 17-6 gazdele au avut un run de 7-0 pe finalul sfertului și KSE conducea cu 17-13.

O diferență între două și șase puncte s-a stabilizat minute bune (27-22), seria mai bună a Alexandriei văzându-se pe tabelă la 28-27 și apoi la 32-29 prin coșul lui Pana. KSE Târgu Secuiesc a venit cu cinci puncte la rând peste câteva atacuri, de la 35-32 pentru Alexandria făcându-se 37-35 pentru vizitatoare, însă Benally a punctat de la distanță și amfitrioanele conduceau cu 40-37. Alb-albastrele au încheiat mai bine sfertul al doilea și au intrat la cabine cu 41-40.

Momentele bune ale oaspetelor s-au prelungit și cu un run de 9-0 s-a ajuns la 46-40, Benally oprind seria pe moment. Burcică Mihai și-a apropiat echipa la 53-51, însă Kozman și Corda au replicat, Târgu Secuiesc desprinzându-se la 61-53. Lewis și-a împărțit perechea de libere spre finalul sfertului al treilea și s-a ratat ocazia de a merge la +10, în schimb Pana n-a greșit de la linia de fault și în ultimele 10 minute s-a intrat cu 62-55 pentru covăsnence.

CSM Alexandria a început în forță sfertul decisiv și s-a dus la 70-64, Welch Coleman oprind run-ul gazdelor după două libere bune. O singură dată aveau să înscrie oaspetele până la final de aici, cu 1/2 de la linia de fault și CSM Alexandria s-a impus cu 78-67. KSE Târgu Secuiesc a avut 1/13 la aruncări în ultimul sfert și a pierdut de 8 ori posesia.

Gruparea din Teleorman ajunge la 10-4 bilanț și vine pe locul secund în campionat, profitând de amânarea derby-ului dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare, etapa viitoare având o deplasare la Cluj-Napoca. KSE Târgu Secuiesc coboară la 4-6 și va juca la București, cu CS Rapid.

Myriam Lara Ackerman a terminat cu double-double pentru învingătoare, 20 de puncte și 15 recuperări, iar de la KSE principala marcatoare a fost Ines Corda (24 de puncte).

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!