Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria se impune în prima manșă din cupă pe terenul lui CSU Rookies Oradea

CSM Alexandria se impune în prima manșă din cupă pe terenul lui CSU Rookies Oradea

CSU Rookies Oradea și CSM Alexandria au deschis noua ediție a Cupei României la baschet feminin. Manșa tur s-a încheiat cu victoria oaspetelor, scor 52-67, pe sferturi: 12-22, 2-20, 12-13, 26-12. Teleormănencele s-au distanțat încă din start și au avut un avans maxim de 29 de puncte, iar gazdele s-au apropiat la 9 puncte în ultima perioadă de joc. Viorela Voicu a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, în double-double. Returul va fi peste o săptămână, la Alexandria.

CSU Rookies Oradea a început meciul cu Alexandra Mangra, Ruxandra Chiș, Ivana Vukovic, Teodora Saric și Allison Zalin. CSM Alexandria le-a avut în formula de start pe Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Paloma Cucu. Mihai a deschis scorul, Cucu reușea prima triplă și Horlea făcea 0-7. Mangra a marcat primul coș al orădencelor după mai mult de două minute și jumătate scurse din joc. Gazdele s-au apropiat la patru puncte, dar oaspetele s-au dus la +11. La prima pauză scorul era 12-22.

Sfertul secund a început cu un run de 13 puncte pentru teleormănence, Voicu, Cucu și Mihai ducând scorul la 12-35. Saric marca primul coș al bihorencelor în sfertul doi, după aproape trei minute și jumătate. Au fost singurele puncte ale gazdelor în această perioadă de joc, astfel că diferența a crescut la 28 de puncte la pauza mare, când tabela arăta 14-42.

Mangra și Zalin au înscris primele după revenirea de la vestiare, fiind rândul oaspetelor să aibă nevoie de mai mult de două minute pentru primul coș în sfert, semnat de Voicu. Orădencele s-au apropiat la 22 de puncte cu mai puțin de trei minute rămase din sfert, dar doar CSM Alexandria a punctat  în finalul perioadei de joc, când s-a dus la cel mai mare avans, 29 de puncte. 26-55 era scorul ultimei pauze.

Sfertul patru a început cu un minut de ratări și Chiș punea primele puncte pe tabelă cu o reușită de după semicerc. Saric, Mangra, Chiș și Kokovay au contribuit la run-ul de 17 puncte cu care orădencele s-au apropiat la 43-55 în minutul 34. Voicu a oprit seceta din atacul oaspetelor cu patru puncte la rând, dar au urmat alte aproape trei minute fără coș pentru teleormănence. Gazdele au profitat și au redus ecartul la 9 puncte, 50-59 cu trei minute rămase din joc. Finalul le-a aparținut oaspetelor, cu 2-8 în ultimele minute. Crăciunescu a înscris ultimul coș din spatele semicercului și meciul s-a încheiat cu 52-67, după ce bihorencele au înscris în sfertul patru cât în celelalte trei la un loc.

Viorela Voicu a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte pentru învingătoare, în double-double cu 15 recuperări, fiind singura integralistă. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 14 puncte (5 intercepții), Mihai 11 puncte (5 recuperări), Horlea 6 puncte, Botorogeanu 5, Mazilu 3 puncte (5 recuperări), Crăciunescu 3 puncte și Bota 1.

Ruxandra Chiș a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 15 puncte (6 recuperări, 7 turnovers). Pentru CSU Rookies Oradea au mai înscris: Saric 12 puncte, Mangra 11 puncte (6 recuperări, 7 assist-uri), Kokovay 8 puncte și Zalin 6 puncte (7 recuperări).

Ambele echipe au avut sub 40% la șuturile din acțiune. Gazdele au încheiat cu 17/51 (33%), având 13 reușite de două puncte, 4 de la distanță și 14 libere transformate. CSM Alexandria a avut 22/59 la șuturile din acțiune (37%), cu 17 coșuri din semicerc, 5 de afară și 18 libere. 33-41 a fost scorul la recuperări, 9-17 la intercepții și 12-28 la puncte marcate după greșeli adverse.

Returul va fi peste o săptămână, la Alexandria. Până atunci urmează meciurile din următoarea etapă de campionat. CSM Alexandria joacă joi, de la ora 13:00, pe terenul Olimpiei CSU Brașov, în etapa a 5-a din grupa Est. CSU Rookies Oradea primește sâmbătă, de la ora 18:00, vizita celor de la FCC Baschet Arad, în etapa a 3-a din grupa Vest.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!