Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria se impune la Târgu Mureș și merge în semifinalele CRBF

CSM Alexandria se impune la Târgu Mureș și merge în semifinalele CRBF

CSM Alexandria a câștigat joi seara (6 ianuarie) pe terenul formației BC Sirius Târgu Mureș în ultimul meci al fazei sferturilor de finală din Cupa României la baschet feminin, scor 49-43. Meciul de la Târgu Mureș s-a încheiat cu 43 de posesii pierdute și cu procentaje modeste din acțiune pentru cele două echipe.

Carmin Popa le-a trimis pentru început pe parchet pe Chiș, Lipovan, Solyom, Sherrill și Griffin, replica din tabăra Alexandriei venind prin Pana, Burcică Mihai, Mazilu, Petrova și Lara Ackerman.

Primele puncte ale întâlnirii au venit de la linia de fault, unde a fost trimisă Dalishia Griffin după un fault încasat pe aruncare, Ruth Sherrill marcând apoi din acțiune pentru 4-0. Mureșul a ajuns la 7-0 după and-one-ul lui Sherrill, în primele două minute ale partidei Alexandria având 0/2 din acțiune și trei posesii pierdute, în cele din urmă Lara Ackerman modificând tabela pentru 7-2. Solyom a menținut un avantaj de două posesii (10-4) printr-o aruncare precisă de 3 puncte, iar peste câteva atacuri Voicu a finalizat cu panoul și și-a transformat libera suplimentară, Alexandria apropiindu-se la 12-9. BC Sirius a reușit să-și dubleze în mai multe rânduri avansul (17-11), finalul sfertului găsind-o însă pe Alexandria la conducere, 18-17, ultimul coș fiind înscris de Benally din spatele arcului de cerc.

Două minute au trecut până la marcarea primelor puncte din sfertul al doilea, liberele lui Petrova ajutând Alexandria să conducă cu 20-17. Bulgăroaica a continuat să fie precisă și cu trei reușite la rând din acțiune gruparea din Teleorman s-a dus la 26-20, scor la care gazdele au solicitat time-out. Mureșul avea ocazia să închidă o perioadă de aproape patru minute fără punct reușit, dar Czimbalmos și-a irosit ambele libere, Cristina Badi marcând de la semi-distanță pe următorul atac, după care și-a împărțit încercările de la linia de fault (28-23). Allen a transformat două aruncări libere prin care a stabilit scorul pauzei, 30-27 în favoarea Alexandriei, după ce Chiș a ratat pe ultimul atac al Mureșului.

BC Sirius a terminat sfertul al doilea cu 2/15 din acțiune și 5/10 de la linia de fault, Alexandria replicând cu 5/19 din acțiune și 5 turnovers. Procentajele la aruncări au fost modeste în ambele tabere, oaspetele fiind ceva mai precise din interiorul arcului de cerc. În total s-au pierdut 21 de posesii în prima repriză, perioadă în care Alexandria a marcat 20 de puncte din paint. Trei sportive se aflau în double figures (Sherrill, Petrova și Lara Ackermann), toate cu 10 puncte.

Oaspetele s-au desprins la 34-27 după coșurile lui Lara Ackerman, răspunsul venind de la Griffin după o recuperare ofensivă (34-29), ulterior ecartul reducându-se la 34-31 prin reușita lui Sherrill. Tabela a rămas blocată pentru mai multe atacuri la 36-32, diferența fiind redusă la două puncte după coșul marcat de Feiseș (36-34), apoi liberele precise din partea Aleksandrei Petrova ajutând-o pe Alexandria să conducă la două posesii, 38-34. Dalishia Griffin a egalat situația (38-38), fază după care au urmat trei ratări la rând din spatele arcului de cerc pentru BC Sirius, ultimul punct al sfertului al treilea fiind reușit tot de gazde, 39-38.

Lay-up-ul lui Feiseș a reprezentat primul coș din sfertul al patrulea și Sirius mergea la 41-38, Alexis Pana transformându-și ambele aruncări libere pentru 41-40. CSM Alexandria a revenit la conducere prin coșul marcat de Pana la jumătatea parțialului (42-41), Mureșul neputând să vină cu replica pe următoarele atacuri și Petrova a fost precisă din acțiune la 45-41, Carmin Popa fiind nevoit să ceară time-out. Allen a marcat pentru 45-43 și Mureșul a rămas apoi fără Ruth Sherrill pe finalul partidei, după a 5-a greșeală personală, gazdele irosind o posesie importantă la intrarea în ultimul minut și apoi s-a fluierat fault pe încercarea Mihaelei Burcică Mihai de la distanță. Sportiva a transformat 2/3 încercări și Alexandria a mers la 47-43, scorul final fiind 49-43 după alte libere transfomate de Burcică Mihai.

CSM Alexandria este ultima echipă care se califică în semifinalele Cupei României, după ce a trecut cu 113-107 la general de BC Sirius Târgu Mureș. În penultimul act au ajuns și formațiile Sepsi Sfântu Gheorghe, Phoenix CSU Simona Halep Constanța și CSM Satu Mare.

Myriam Lara Ackerman a încheiat în double-double și manșa retur cu BC Sirius, totalizând 16 puncte și 13 recuperări, plus 3 intercepții și 3 capace, fiind secondată de Aleksandra Petrova (15 puncte, 5 recuperări). Două jucătoare a avut Sirius Târgu Mureș în double figures, Ruth Sherrill și Dalishia Griffin, ambele terminând cu double-double, prima având 12 puncte și 11 recuperări, iar cea din urmă 12 puncte și 10 recuperări.

*foto: Facebook CSM Alexandria

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!