Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria și CSM Târgoviște încheie prima etapă a returului din grupa Est a LNBF

CSM Alexandria și CSM Târgoviște încheie prima etapă a returului din grupa Est a LNBF

CSM Alexandria primește astăzi, de la ora 18:00, vizita celor de la CSM Târgoviște în etapa a 8-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Meciul care încheie prima etapă a returului pune față în față ocupantele locurilor 7 și 2. Ambele formații se bazează doar pe jucătoare autohtone, dâmbovițencele având mai multe cu experiență în lot.

Duelul celor două CSM-uri din grupa Est încheie prima etapă a returului. Patru puncte sunt în clasament între cele două formații. CSM Târgoviște este pe locul secund în grupă, cu 11 puncte după 5 victorii și o înfrângere. CSM Alexandria încheie clasamentul cu 7 puncte și un bilanț de o victorie și 5 înfrângeri.

Tânăra formație pregătită de Mădălin Piperea are doar două senioare în lot în acest sezon, alături de campioanele de la U18. Singura victorie obținută până acum de teleormănence în campionat a fost cea din primul lor meci, 69-58 acasă cu Phoenix Știința Constanța, din etapa a 3-a, în 9 octombrie. Au urmat cinci înfrângeri la rând în LNBF, două acasă (49-56 cu Agronomia București și 49-114 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) și trei în deplasare (55-86 la Olimpia CSU Brașov, 66-78 la Târgoviște și 55-74 la Rapid după pauza de naționale, în 21 noiembrie).

CSM Târgoviște are un parcurs foarte bun până acum în Est, fiind singura dintre echipele cu pretenții la calificarea în prima grupă valorică în faza următoare care nu poate legitima straniere din cauza problemelor din trecut. Dâmbovițencele au pierdut un singur meci în tur, cel de acasă cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu 53-81. Elevele lui Cătălin Tănase au două victorii pe propriul teren (73-47 cu Agronomia București și 78-66 cu CSM Alexandria) și trei în deplasare (70-57 la Rapid București, 78-57 la Olimpia CSU Brașov și 76-55 la Phoenix Știința Constanța).

Formația din Târgoviște a stat în ultima rundă din tur, astfel că n-a mai jucat un meci oficial din 7 noiembrie, cel de acasă cu CSM Alexandria. Acea partidă conta pentru etapa 1, dar a fost amânată cu o lună după ce la începutul campionatului dâmbovițencele aveau jucătoare la 3x3. Acel duel a fost singurul oficial de până acum dintre cele două echipe.

Formația mai experimentată a condus pe toată durata partidei și s-a impus cu 78-66 în urmă cu două săptămâni și jumătate. Diferența se făcea din semicerc, cu 26 de reușite pentru târgoviștence și 12 pentru teleormănence. Vizitatoarele înscriau mai mult de afară (10 triple față de 6) și de la libere (12 față de 8). Alina Chivu și Gabriela Irimia erau coșgheterele acelei partide cu câte 19 puncte pentru învingătoare. De la învinse se remarcau tânăra Andreea Mazilu (16 puncte) și senioarele Mihaela Mihai (12 puncte) și Viorela Voicu (în double-double cu 11 puncte și 10 recuperări).

CSM Târgoviște are trei jucătoare în double-digits la media de puncte în cele șase meciuri pe care le-a avut în grupa Est. Alina Chivu are 15,8 puncte pe meci, Gabriela Irimia 15,7, iar Ancuța Stoenescu are 13,2 ppg și oferă cele mai multe pase decisive la echipă, 5,7. Veterana campionatului, Larisa Toma, este cea mai bună recuperatoare cu 9,2 recuperări pe meci (are 7,5 ppg).

CSM Alexandria are două jucătoare cu peste zece puncte pe meci. Mihaela Mihai este coșghetera cu o medie de 14 puncte, fiind și cea mai bună pasatoare a echipei cu 3,3 assist-uri pe partidă. Viorela Voicu are 13,3 ppg și este cea mai bună recuperatoare cu 10 mingi prinse la panou pe meci. Andreea Mazilu le urmează cu 9,3 ppg, fiind românca U23 care a totalizat cele mai multe puncte în turul grupei Est.

Meciul dintre CSM Alexandria și CSM Târgoviște, care încheie prima etapă a returului din grupa Est, se joacă astăzi, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Alexandria. Vor arbitra Alexandru Stamate, Alexandru Nicolau și Andrei Hapău. Reamintim că meciul din tur trebuia să se dispute la Alexandria și cel de astăzi la Târgoviște, dar au fost inversate pentru că sala teleormăneană era ocupată cu o acțiune politică.

*foto: Club Sportiv Municipal Alexandria facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!