Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria și Sirius Târgu Mureș au terminat la egalitate manșa tur din sferturile CRBF

CSM Alexandria și Sirius Târgu Mureș au terminat la egalitate manșa tur din sferturile CRBF

CSM Alexandria și BC Sirius Târgu Mureș au terminat la egalitate meciul tur din sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin, scor 64-64. Vizitatoarele au egalat cu 13 secunde înainte de final, după ce Alexandria a putut întoarce situația pe tabelă de la -9.

Gazdele au debutat în formula Pana, Burcică Mihai, Mazilu, Petrova și Ackerman, iar BC Sirius a replicat printr-un prim 5 alcătuit din Chiș, Lipovan, Solyom, Sherrill și Griffin.

Mureșul a început meciul cu un parțial de 4-0, Sherrill și Griffin marcând primele puncte ale partidei, ulterior cele două sportive contribuind pentru 8-3. Ackerman a egalat situația pe tabelă (8-8) și a transformat libera suplimentară după ce a fost faultată pe aruncare, CSM Alexandria preluând în premieră conducerea, moment ce a durat câteva secunde, până la tripla lui Chiș (11-9). Formația din Teleorman a revenit în față la 13-11, perioadă urmată de cinci puncte la rând pentru Sirius, avantajul menținându-se până la 20-20. Dalishia Griffin a marcat ultima în sfertul inaugural, terminat cu 22-20 în favoarea lui Sirius.

Crăciunescu și Voicu au ajutat Alexandria să preia conducerea, 25-24, moment după care au urmat trei ratări din acțiune în meci și Griffin a fost precisă pentru Sirius (26-25). Gazdele au reușit o serie de 7-2 în următoarele minute și se aflau în față la 32-28, ecartul scăzând la un punct spre finalul sfertului (33-32). Scorul pauzei l-a stabilit Alexis Pana, 35-32 pentru Alexandria, care a câștigat al doilea sfert (15-10).

Cifrele mai bune pe atac au rămas în dreptul Mureșului (46-36% din acțiune), însă formația lui Carmin Popa a înscris o singură triplă din șapte încercări, spre deosebire de CSM Alexandria care a avut 5/7 de la distanță. În total au fost 19 posesii pierdute, cele două combatante fiind apropiate la recuperări (19-18) și assist-uri (9-8), în ambele cazuri avantajul fiind de partea teleormănencelor.

Două minute au trecut până la primele puncte înscrise în repriza secundă, liberele transformate de Griffin modificând scorul pe tabelă (35-34), Ackerman finalizând pe întoarcere din acțiune apoi. Mureșul a egalat situația după tripla lui Lipovan (37-37) și coșurile lui Sherrill respectiv Chiș au însemnat formarea unei diferențe de două posesii, 41-37. Mazilu a înscris al doilea coș pentru CSM Alexandria în acest sfert (43-39), reușita fiind urmată de încă o aruncare precisă de la distanță din partea lui Lipovan, 46-39. Ruxandra Chiș a scuturat plasa de la distanță (49-41), Burcică Mihai aducând Alexandria la șase puncte în urmă, pentru ca sfertul să se termine cu reușita lui Sherrill din spatele arcului de cerc, 52-43.

Avantajul Mureșului s-a redus la cinci puncte după coșurile marcate de Voicu și Benally (52-47), replica după reușita lui Sherrill venind de la Crăciunescu (54-50). Tripla lui Benally l-a forțat pe Carmin Popa să ceară time-out la 54-53, la revenire Sherrill pierzând posesia și apoi Voicu a pus două puncte pe tabelă, Alexandria revenind la conducere (55-54). BC Sirius a egalat în două rânduri (57-57), Ackerman fiind precisă din acțiune pentru a ține gruparea din Teleorman la conducere, 59-57, situația de pe tabelă fiind întoarsă de tripla lui Griffin (60-59).

Burcică Mihai a punctat pentru Alexandria și gazdele conduceau cu un singur punct, 61-60, urmând patru ratări din acțiune pentru cele două echipe în următorul minut de joc, Mădălin Piperea solicitând un timp de odihnă cu 43 de secunde rămase din sfertul patru. CSM Alexandria a irosit aruncarea după acel moment, Lipovan ajungând la linia de fault, unde și-a împărțit aruncările (61-61), Benally marcând de la distanță, procedeu repetat și de Allen. Gazdele n-au putut arunca pe ultimul atac și meciul s-a terminat la egalitate, 64-64.

Returul va avea loc la Târgu Mureș pe 6 ianuarie de la ora 18.00 și o să fie ultimul meci din faza sferturilor de finală.

Dalishia Griffin a fost principala marcatoare a partidei, cu 17 puncte și 10 recuperări pentru BC Sirius. Tot cu double-double a terminat și Lara Ackerman pentru CSM Alexandria (16 puncte, 17 recuperări).

*foto: Facebook Baschetul Mureșean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!