Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria trece în turul doi al cupei după o dublă victorie cu CSU Rookies Oradea

CSM Alexandria trece în turul doi al cupei după o dublă victorie cu CSU Rookies Oradea

CSM Alexandria a câștigat și a doua manșă cu CSU Rookies Oradea din primul tur al Cupei României la baschet feminin. 74-52 a fost scorul în retur, pe sferturi: 20-11, 25-10, 14-16, 15-15. La fel ca în primul joc, teleormănencele au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 29 de puncte. Mihaela Mihai a fost cea mai bună marcatoare cu 24 de puncte.

CSM Alexandria a început partida retur cu un avans de 15 puncte după ce s-a impus cu 67-52 pe terenul orădencelor, acum o săptămână. La meciul doi teleormănencele le-au avut în formula de start pe Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Paloma Cucu. CSU Rookies Oradea le-a trimis în primul 5 pe Allison Zalin, Alexandra Mangra, Teodora Saric, Ivana Vujovic și Ruxandra Chiș.

Mihai a înscris primele cinci puncte ale partidei, iar Vujovic înscria primul coș al oaspetelor după două minute, pentru 5-3. Zalin a egalat de la linia de fault, dar au urmat trei minute fără coș pentru vizitatoare. Mihai a marcat 6 puncte la rând pentru 11-5. Gazdele s-au distanțat la zece lungimi în penultimul minut al sfertului, iar la prima pauză tabela arăta 20-11. Cucu și Mihai au scuturat plasa de la distanță în startul sfertului secund, iar Voicu mărea diferența la 17 puncte aproape de jumătatea acestuia, 31-14. Gazdele au încheiat și perioada de joc cu alte două triple și conduceau la pauza mare cu 45-21.

Repriza a doua a început cu aproape un minut și jumătate de ratări. Chiș a înscris prima, iar Bota, Mazilu și Voicu le-au dus pe teleormănence la +29, scor 52-23 în minutul 23. Gazdele au avut cinci minute în care nu au înscris, iar triplele lui Mangra și punctele stranierelor au micșorat diferența la 17 lungimi. Finalul sfertului le-a aparținut tot elevelor lui Mădălin Piperea, care aveau 59-37 la ultima pauză. Ecartul s-a menținut între 21 și 27 de puncte în prima parte a sfertului patru și a scăzut la 19 puncte cu două minute rămase din joc. Doar Mazilu a mai înscris o triplă până la final și meciul s-a încheiat cu 74-52.

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (4x3), plus 8 recuperări și 7 pase decisive. Viorela Voicu a încheiat în double-double la gazde cu 14 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 14 puncte (4x3, 5 assist-uri), Horlea 9 puncte, Bota 4, Cucu 3, Fiereșteanu 3 și Botorogeanu 3 puncte.

Alexandra Mangra a fost cea mai bună marcatoare a învinselor cu 19 puncte (5x3), plus 6 recuperări. Pentru CSU Rookies Oradea au mai marcat: Vujovic 11 puncte, Chiș 10 puncte (8 assist-uri, 7 turnovers), Saric 7 puncte (6 recuperări), Zalin 4 puncte (6 recuperări) și Farago 1 punct.

CSM Alexandria se califică mai departe cu o dublă victorie și își va afla luni, 28 octombrie, adversara din turul doi. Partidele vor fi în decembrie și ianuarie, iar turneul final, la mijlocul lunii februarie.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!