Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă a doua oară în trei zile cu Shanghai Swordfish

CSM Satu Mare câștigă a doua oară în trei zile cu Shanghai Swordfish

CSM Satu Mare s-a impus cu 70-65 în al doilea amical cu Shanghai Swordfish, echipă cu care s-a întâlnit și acum două zile. Antrenorul Goran Boskovic a folosit 9 jucătoare în partida de la Belgrad și a început cu o formulă diferită față de precedentele meciuri de verificare. A fost rândul Adinei Stoiedin să fie cea mai bună marcatoare a vicecampioanei României, urmată de Maja Miljkovic.

Sătmărencele au început al 5-lea amical în tot atâtea zile cu Carla Popescu, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Brittany Denson și Andreea Huțanu. Reamintim că patru componente ale lotului sunt la turnee de 3x3. Bernice Mosby a fost menajată în al doilea duel amical cu formația pregătită de Marina Maljkovic (selecționera Serbiei). Shanghai Swordfish le-a avut în formula de start pe Jelena Dubljevic, Bin Bin Shen, Cao Liqing, Jing Huang și Na Xu. Asiaticele au fost la al 3-lea amical la Belgrad cu echipe românești în tot atâtea zile, după ce joi au pierdut cu 70-83 în fața sătmărencelor, iar vineri cu 54-65 cu FCC Baschet Arad.

La al doilea duel dintre vicecampioana României și locul 7 în China, alb-roșiile au început mult mai bine partida și aveau 10-3 la jumătatea primului sfert. La prima pauză tabela arăta 20-14 în favoarea sătmărencelor. Chinezoaicele au egalat la 25 la jumătatea sfertului secund, dar finalul acestuia le-a aparținut elevelor lui Goran Boskovic, care conduceau cu 38-29 la pauza mare. Sfertul trei a fost primul adjudecat  de asiatice, pentru un punct, astfel că scorul ultimei pauze a fost 57-49. CSM Satu Mare s-a impus la final cu 70-65 și obține a 3-a victorie la rând în meciuri de pregătire cu formațiile din China.

Alb-roșiile au făcut diferența din interiorul semicercului, cu 21 de reușite față de 16. 6-6 a fost scorul la triple înscrise, cele două formații având același procentaj (38%). Chinezoaicele au transformat mai multe libere, 15 față de 10.

Toate cele 9 sătmărence au înscris în meciul de sâmbătă. Adina Stoiedin a fost cea mai bună marcatoare de la vicecampioana României cu 13 puncte, urmată de Maja Miljkovic cu 11. Pentru CSM Satu Mare au mai marcat: Denson 9 puncte, Huțanu 8, Popescu 8, Olah 7, Ferenczi 6, Gladkova 6 și Pop 2 puncte. De la chinezoaice s-a remarcat Yu Yan Zhou cu 21 de puncte, urmată de Xu Han cu 11.

CSM Satu Mare începe campionatul la fel ca și anul trecut, cu un meci acasă contra celor de la FCC Baschet Arad, primul joc oficial al celor două echipe în noul sezon. Prima etapă din grupa Vest a LNBF este programată în 9 octombrie, la o săptămână după ce încep meciurile în grupa Est, în care sunt 7 echipe, față de 6 în Vest.

*foto: CSM Satu Mare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!