Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă la 51 de puncte la Oradea în etapa a 2-a din grupa Vest

CSM Satu Mare câștigă la 51 de puncte la Oradea în etapa a 2-a din grupa Vest

CSM Satu Mare s-a impus categoric la Oradea în runda a doua a grupei Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul dintre CSU Rookies și vicecampioană s-a încheiat cu scorul de 22-73, pe sferturi: 4-20, 8-22, 5-18, 5-13. Alb-roșiile au obținut a doua victorie în startul campionatului, în timp ce orădencele sunt la a doua înfrângere. Miljkovic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte.

CSU Rookies Oradea a început partida cu Alexandra Mangra, Ruxandra Chiș, Maria Farago, Ivana Vujovic și Allison Zalin. Attila Veres a făcut o schimbare în formula de start față de meciul precedent de la Cluj-Napoca, cu Farago în locul Melaniei Kokovay, care nu a fost pe foaie la jocul din runda a doua. Goran Boskovic a făcut trei schimbări în primul cinci față de partida cu FCC Baschet Arad. De această dată Alina Podar și Maja Miljkovic le-au avut alături la angajament pe Iulia Gladkova, Adina Stoiedin și Andreea Huțanu. Brittany Denson a acuzat dureri la genunchi în runda trecută și n-a fost pe foaie, iar Bernice Mosby nu a intrat deloc.

Miljkovic, Stoiedin și Gladkova au dus scorul la 0-8, iar Chiș marca de la linia de fault primele puncte ale gazdelor, în minutul 3. A urmat un run de 10 puncte pentru oaspete, iar la prima pauză tabela arăta 4-20. În sfertul secund s-au înscris cele mai multe puncte, 8 în dreptul bihorencelor și 22 pentru sătmărence, astfel că la pauza mare scorul a fost 12-42. Diferența s-a mărit la 43 de puncte la finalul sfertului trei, scor 17-60. Ultima perioadă de joc a fost cea mai săracă în puncte, 18 în total, iar scorul final a fost 22-73. Pentru orădence, care plănuiau inițial să joace în eșalonul secund, este a 2-a înfrângere la diferență mare în grupa Vest, în timp ce vicecampioana obține a 2-a victorie din 2 posibile.

Oaspetele au avut un procentaj mult mai bun la șuturile din acțiune, 45% (30/66) față de 18% (9/49) în dreptul echipei mai tinere. CSM Satu Mare a avut 23 de reușite de două puncte, 7 triple și 6 libere transformate. Orădencele au încheiat meciul cu 9 coșuri de două puncte și 4 libere. 32-44 a fost scorul la recuperări și 30-18 la mingi pierdute.

Maja Miljkovic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, plus 7 recuperări, dar și 6 turnovers. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Stoiedin 14 puncte (6 recuperări, 5 intercepții), Gladkova 12 puncte (7 recuperări, 5 intercepții), Huțanu 9 puncte (6 recuperări, 6 assist-uri), Ferenczi 7 puncte, Olah (Orosz) 6 și Popescu 4.

Maria Farago a fost cea mai bună marcatoare de la învinse, cu 6 puncte. Pentru CSU Rookies Oradea au mai înscris: Chiș 4 puncte, dar și 8 turnovers, Zalin 4 puncte (14 recuperări), Mangra 2 puncte (8 turnovers), Veres 2 puncte, Gibcze 2 și Vujovic 2 puncte.

CSU Rookies Oradea joacă în cursul săptămânii viitoare manșa tur din runda inaugurală a Cupei României, acasă cu CSM Alexandria. CSM Satu Mare va merge direct în turul doi al competiției knock-out și are programate două meciuri în Cehia săptămâna viitoare, în cadrul Ligii Europei Centrale. Alb-roșiile joacă miercuri la Zabiny Brno și joi la SBS Ostrava. În runda a 3-a din campionat, la finalul săptămânii, CSM Satu Mare joacă acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc, iar CSU Rookies Oradea, cu FCC Baschet Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!