Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă la Cluj și ajunge la 8 succese la rând în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.03.2019

CSM Satu Mare și-a continuat la Cluj-Napoca seria de victorii în Grupa Roșie din Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul dintre Universitatea și vicecampioană s-a încheiat cu scorul de 68-82, pe sferturi: 18-14, 22-29, 17-15, 11-24. Gazdele au condus în prima parte a meciului, dar sătmărencele au încheiat mult mai bine jocul. Denson și Morse au fost în double-double pentru cele două echipe.

Universitatea Cluj a început în formula Tierra Henderson, Roberta Boț, Aleksandra Begenisic, Irina Părău și Arlesia Morse. CSM Satu Mare, fără Dlesha Lloyd, le-a avut în 5-ul de start pe Andrea Olah (Orosz), Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Andra Mandache și Brittany Denson.

Boț a deschis scorul și Denson a egalat la 2 după o recuperare ofensivă. Părău și Morse au dus scorul la 6-2, iar Mandache și Amukamara au egalat. Mandache reușea prima triplă a meciului și oaspetele preluau pentru prima dată conducerea, 8-9. Au urmat trei minute și jumătate în care alb-roșiile nu au înscris și clujencele se distanțau la 9 puncte pe mâna americancelor Morse și Henderson. Mandache a înscris 5 puncte în finalul sfertului și la prima pauză scorul a fost 18-14.

Clujcencele nu au marcat în primele două minute și jumătate din sfertul doi. Sătmărencele au înscris 10 puncte la rând, Uiuiu și Kadar scuturând plasa de la distanță, iar scorul devenea 18-24. Morse a reușit primele puncte ale gazdelor în această perioadă de joc, de după semicerc, și Maxim le apropia la o lungime. Denson a mărit ecartul la șase puncte, dar Maxim a răspuns cu o nouă triplă. Mandache și Denson au dus diferența la 8 puncte. Clujencele s-au menținut la 2 lungimi grație reușitelor de afară ale lui Maxim, Henderson și Morse. Olah (Orosz) a înscris de după semicerc pentru alb-roșii, iar Morse stabilea scorul la pauza mare, 40-43.

Părău și-a apropiat echipa la un punct și sătmărencele au avut nevoie de mai mult de două minute să înscrie în repriza a doua, prin Denson, de la linia de fault. Alb-negrele au revenit la conducere pe mâna lui Părău și Maxim, 50-49. Până la finalul sfertului cele două echipe au trecut pe rând în față. La ultima pauză tabela arăta 57-58.

Oaspetele au profitat de greșelile adverse în debutul sfertului patru și s-au dus la 7 puncte în față, 57-64. Părău a marcat primele puncte ale clujencelor după aproape două minute, dar alb-negrele au avut multe atacuri în care nu au înscris în această perioadă de joc. Sătmărencele s-au distanțat treptat, până la un maxim de 14 puncte în final. S-a încheiat 68-82 și CSM Satu Mare rămâne pe prima poziție în Grupa Roșie, dar are un meci mai mult față de campioana en-titre. Clujencele sunt pe ultima poziție.

Diferența s-a făcut prin reușitele din semicerc, 25 în dreptul sătmărencelor și 15 pentru gazde. 23 de puncte au marcat alb-roșiile după greșeli adverse față de 12. Oaspetele au transformat cu trei libere în plus, 14-11.  Clujencele au stat mai bine la reușitele de la distanță, 9-6. Ambele echipe au încheiat partida cu câte 40 de recuperări.

Brittany Denson a fost coșghetera meciului cu 26 de puncte pentru învingăroare, fiind în double-double cu 10 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 16 puncte  (6 recuperări), Amukamara 12 puncte, Olah (Orosz) 10 puncte (8 recuperări), Baltic 6 puncte, Uiuiu 5, Tavic 4 și Kadar 3 puncte.

Arlesia Morse a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 20 de puncte, în double-double cu 11 recuperări, plus 5 pase decisive. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Maxim 17 puncte (5x3), Părău 13 puncte (9 recuperări), Henderson 11 puncte (8 recuperări), Boț 4 puncte și Cenean 3.

Ambele echipe joacă în deplasare în etapa următoare, de la finalul săptămânii viitoare. Universitatea Cluj va juca la Constanța, într-o confruntare importantă pentru ocuparea locului 6 la finalul sezonului regulat. CSM Satu Mare va juca la Arad.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!