Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă la o posesie derby-ul cu Sirius Târgu Mureș

CSM Satu Mare câștigă la o posesie derby-ul cu Sirius Târgu Mureș

Două echipe au rămas neînvinse în Liga Națională de Baschet Feminin, una dintre acestea fiind CSM Satu Mare, care și-a adjudecat sâmbătă seara, 30 octombrie, meciul din deplasare cu BC Sirius Târgu Mureș, scor 77-74, în derby-ul etapei a 5-a.

Sirius a trimis pe parchet primul 5 format din Czimbalos, Chiș, Allen, Sherill și Griffin, în timp ce Satu Mare a început în formula Taylor, Dzombeta, Biszak, Ardelean și Kostowicz.

Formația lui Carmin Popa a reușit prima desprinderea la mai mult de trei puncte, coșul lui Sherill fiind cel care a modificat tabela pentru 10-5. Sătmărencele au replicat cu un parțial de 5-0 pentru a egala situația, ulterior Sirius s-a dus la 15-10, dar scorul primului sfert l-au stabilit reușitele lui Taylor și Fodor, 15-14.

CSM Satu Mare a întors scorul în debutul următoarelor 10 minute, cu cinci puncte la rând semnate de Marta Fodor (19-15). Cele două posesii în față pentru oaspete s-au transformat după câteva atacuri într-un punct în plus de partea lui Sirius, cu cele două libere precise ale lui Allen, 22-21. Vizitatoarele au izbutit un run de 11-0 după ce fusese egalitate la 24 și au rupt echilibrul jocului înaintea pauzei. Târgu Mureș a pus doar 6 puncte pe tabelă până la finalul reprizei și avantajul adversarelor era de 44-30.

Într-un singur moment a venit BC Sirius aproape de pragul celor 10 puncte diferență, la 49-38, restul sfertului trei fiind condus clar de CSM Satu Mare. Vicecampioana României a avut și +20 în față după tripla lui Biszak la 60-40, în timp ce intrarea în parțialul decisiv arăta 63-48 pe tabelă.

Gazdele au forțat începutul ultimului sfert, deschis cu un run de 10-0 și avantajul sătmărencelor s-a redus la 5 puncte. Taylor și Dzombeta au dublat diferența într-o primă fază, 68-58, ulterior sportiva din SUA trecându-și în cont două noi coșuri din acțiune (72-58). Vizitatoarele aveau 13 puncte avantaj cu două minute până la final, 77-64, de unde BC Sirius a revenit spectaculos, pentru un final tensionat și Ruxandra Chiș a ratat posibilitatea de a împinge meciul în prelungiri.

CSM Satu Mare a câștigat în cele din urmă cu 77-74 și conduce clasamentul LNBF, cu 5 victorii în tot atâtea meciuri. Sirius Târgu Mureș în schimb a pierdut în premieră și are bilanț de 3-1. Etapa viitoare sătmărencele primesc vizita lui Triumf Botoșani, iar Sirius merge pe terenul lui Phoenix Constanța.

Sparkle Taylor a contribuit cu 29 de puncte și 8 recuperări la succesul vicecampioanelor, în double figures fiind și Miljana Dzombeta (18 puncte), Marta Fodor (11 puncte) respectiv Stephanie Kostowicz (10 puncte).

Pentru Sirius principalele marcatoare au fost Ruth Sherill (20 de puncte) și Ruxandra Chiș (15 puncte), iar Dalishia Griffin a terminat cu double-double (11 puncte, 15 recuperări).

 

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!