Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă restanța de la Arad după ce se desprinde din nou în repriza a doua

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.12.2018

FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare au disputat astăzi restanța din etapa a 6-a, grupa A, din Liga Națională de Baschet Feminin. Scorul a fost 52-66, pe sferturi: 15-15, 19-21, 8-14, 10-16. Jocul a fost echilibrat în prima repriză, cu gazdele conducând timp de 9 minute și jumătate. La pauza mare diferența a fost de două puncte, dar sătmărencele s-au distanțat după revenirea de la vestiare, ca în multe alte partide. Arădencele au ratat foarte mult în repriza secundă și CSM s-a desprins.

Miljan Medvedj a început partida cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Teodora Neagu (U23) și Leeza Burdgess. Maikel Lopez le-a trimis în formula de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar (U23), Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Spaniolul nu a putut să le folosească pe accidentatele Tavic și Baltic.

Fodor și Mandache au marcat primele două puncte pentru cele două formații. Fodor reușea prima triplă și Hadzovic transforma două libere pentru 7-2, la cel mai mare avantaj al gazdelor. Acestea au preferat în mai multe rânduri să strângă în apărare și să o lase liberă pe jucătoarea sub 23 de ani a oaspetelor, iar sătmărencele au apelat la apărarea în zonă. Mandache a înscris prima triplă pentru alb-roșii și Amukamara a egalat după ce a găsit ușor breșa din apărarea adversă.

Ritmul a fost alert în startul partidei. Fodor a marcat după o combinație cu Dzombeta și Mandache le ducea pe oaspete în avantaj pentru prima dată, cu 4 puncte la rând. Au fost aproape 3 minute fără coș pentru arădence, dar nici oaspetele nu s-au desprins la mai mult de două puncte în acest timp. Burdgess a transformat o liberă din două, iar Kadar a profitat de spațiul pe care i-l lăsau adversarele și a dus scorul la 10-13. Hadzovic a egalat și Dzombeta le readucea în avantaj pe gazde, după un steal. Bosniaca a mai reușit o intercepție, dar s-a fluierat fault sub panou și Uiuiu transforma două libere pentru 15-15 la prima pauză.

Hadzovic a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului secund și Pop încerca o apărare mai agresivă la ea. Burdgess a recuperat ofensiv în două rânduri și a transformat o liberă din două. Pop a fost găsită liberă sub coș și Kadar a egalat la 19. Dzombeta și Fodor au dus scorul la 26-22 și Lopez cerea timp de odihnă în minutul 15. Lloyd a înscris după o acțiune individuală și Dzombeta, după o fază colectivă a gazdelor. Mandache i-a pus multe probleme adversarei sub 23 de ani, iar Amukamara a egalat la 28. Era rândul lui Medvedj să ceară time-out. Formația gazdă a cerut mai multe faulturi în această perioadă de joc, dar nu a primit, spre nemulțumirea oficialilor. Oaspetele au trecut în mai multe rânduri la conducere cu două puncte și galben-albastrele au egalat. La jumătatea partidei scorul era 34-36. FCC ICIM a jucat cu același 5 prima repriză, în timp ce la CSM au jucat 7 fete.

La fel ca în alte partide, sătmărencele au evoluat mult mai bine în repriza secundă, în timp ce gazdele nu au mai avut aceeași energie în apărare și în atac au forțat multe aruncări. Denson și Amukamara au mărit ecartul la patru puncte și Dzombeta le apropia pe arădence în două rânduri. Burdgess a transformat o liberă din două pentru 39-40 în minutul 34. Pivotul a primit în mai multe rânduri pase bune sub panou, dar nu a avut inspirație la finalizare. Medvedj a înlocuit-o până la urmă cu Harrison, care a avut probleme la genunchi în ultima perioadă. A fost un minut și jumătate fără coș pentru gazde, Mandache a scuturat plasa de afară și Lloyd a făcut 39-45. Ambele echipe se apărau în zonă.

A fost rândul vizitatoarelor să nu marcheze aproape patru minute, dar adversarele au reușit doar trei puncte în acest interval. A fost și o fază când Fodor s-a lovit și a avut nevoie de câteva momente ca să își revină, dar a reintrat în teren după aceea. Au fost și două capace spectaculoase, reușite de Harrison și Denson, iar gazdele se apropiau la 42-45. Au fost multe ratări ale elevelor lui Medvedj și momente de joc confuz, iar Olah a oprit seceta sătmăreană cu o reușită de la distanță. Denson a ajus de câteva ori în mismatch sub panou și a stabilit scorul ultimei pauze, 42-50.

Aceeași Denson a dus run-ul oaspetelor la 7 puncte și ecartul la 10. Arădencele au continuat să rateze foarte mult și nu au înscris patru minute. Și la oaspete au intrat din jucătoarele de pe bancă și au fost două minute și jumătate fără coș. Lloyd, Olah și Amukamara au mărit diferența la 16 puncte în două rânduri. Hadzovic a transformat două libere și a stabilit scorul final, 52-66.

Pentru CSM Satu Mare a fost a 7-a victorie în această ediție de campionat, în 9 meciuri (16 puncte), iar alb-roșiile își consolidează locul secund în clasament, fiind la două puncte de lider. FCC ICIM Arad suferă a 6-a înfrângere în grupa valorică A și are 12 puncte cu o etapă înainte de finalul primei faze a sezonului regulat.

Diferența s-a făcut la procentajele mult mai bune ale sătmărencelor la aruncări. Acestea au înscris 26 de coșuri din 57 de aruncări (45%), în timp ce arădencele au marcat de 20 de ori din cele 71 de șuturi (28%). 16-22 a fost scorul la reușitele de două puncte, 4-4 la cele de la distanță și 8-10 la libere transformate. Oaspetele au reușit mai multe recuperări, 52 față de 33. Arădencele nu au reușit să profite foarte mult de cele 21 de mingi pierdute de adversare, marcând 18 puncte după acestea, față de 10.

Andra Mandache a fost coșghetera partidei cu 17 puncte (3x3), plus 6 recuperări. Brittany Denson și Promise Amukamara au încheiat în double-double pentru oaspete, cu 14 puncte și 13 recuperări, respectiv 12 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Lloyd 8 puncte, Olah (Orosz) 7 puncte (9 recuperări), Kadar 4 puncte, Pop 2 și Uiuiu 2 puncte.

Miljana Dzombeta a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 16 puncte, urmată de Marta Fodor cu 14 puncte (5 recuperări). Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Hadzovic 13 puncte (5 recuperări, 6 pase decisive), Burdgess 5 puncte (9 recuperări) și Harrison 4 puncte.

Grupa valorică A se încheie cu etapa din 19 decembrie. FCC ICIM Arad va juca în deplasare cu Universitatea Cluj, iar CSM Satu Mare va primi vizita campioanei ACS Sepsi SIC.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!