Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare conduce cu 2-0 în semifinala cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.04.2019

CSM Satu Mare a câștigat cu 75-58 al doilea meci din semifinala cu Olimpia CSU Brașov, pe sferturi: 15-12, 16-15, 30-11, 14-20. Prima repriză a fost mai echilibrată față de cea a meciului care a deschis seria, iar sătmărencele s-au desprins decisiv după un run de 14 puncte în a doua parte a sfertului 3. Gazdele au avut un procentaj mult mai bun la șuturile din acțiune, cu 29 de reușite din 57 de încercări, în timp ce oaspetele au marcat doar 22 de coșuri din 74 de șuturi.

CSM Satu Mare le-a avut în primul 5 pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar (U23), Dlesha Lloyd, Andra Mandache (căpitan) și Brittany Denson. Olimpia CSU Brașov a răspuns cu Marija Prlja, Alina Podar (U23), Biljana Pesovic (căpitan), Romina Filip și Carla Bartee. Din nou Brandi Wingate n-a putut juca la oaspete, din cauza problemelor la genunchi. Prlja a înscris primele două puncte ale partidei, Lloyd a egalat și a reușit prima triplă, iar Denson și Amukamara au dus scorul la 8-2. Gazdele s-au distanțat la 7 lungimi după coșul lui Denson, dar Pesovic a răspuns cu prima reușită de la distanță a brașovencelor și Bartee strângea ecartul la trei puncte. La prima pauză tabela arăta 15-12.

Bartee a scuturat plasa de afară și a egalat la 15 în debutul sfertului secund. Mandache și Denson le-au dus din nou pe gazde în avantaj, iar Bartee și Podar au egalat, 21-21 la intrarea în a doua parte a perioadei de joc. Denson a dus din nou avantajul în tabăra alb-roșiilor, Mandache transforma libera după tehnicul încasat de banca oaseptelor și mărea ecartul la 5 lungimi. Filip și-a menținut echipa aproape cu o triplă, dar au urmat mai mult de două minute fără coș pentru brașovence, în care Mandache și Denson au făcut 31-24. Bartee a înscris ultimul coș al reprizei de după semicerc și la pauza mare scorul era 31-27.

Amukamara a deschis sfertul trei cu o triplă, iar Bartee și Pesovic au strâns diferența la trei lungimi. Au urmat din nou mai mult de două minute în care oaspetele nu au marcat, timp în care Amukamara și Denson au dus ecartul la 10 puncte, 41-31. Pesovic a scuturat plasa de la distanță și a urmat o nouă distanțare a gazdelor, la 13 puncte. Bartee a scăzut diferența la o cifră, dar Olimpia CSU Brașov nu a mai înscris în ultimele patru minute ale sfertului. CSM Satu Mare a profitat și a reușit un run de 14 puncte cu care conducea înaintea sfertului patru cu 61-38.

Ecartul s-a menținut între 21 și 27 de puncte în prima parte a ultimei perioade de joc. Mandache înscria ultimul coș al gazdelor cu mai mult de patru minute rămase de jucat până la final. Maikel Lopez și-a permis să facă experimente în finalul partidei, în timp ce Dan Calancea a avut trei integraliste. Podar (cu 5 puncte) și Bartee au micșorat diferența în ultimele minute. Scorul final a fost 75-58 și CSM Satu Mare își respectă statutul de favorită și conduce cu 2-0 în semifinala cu Olimpia CSU Brașov după meciurile de la Sala LPS.

Gazdele au încheiat partida cu 29 de reușite din acțiune din 57 de încercări, în timp ce oaspetele au avut 22 din 74. Alb-roșiile au avut 23 de coșuri de două puncte, 6 triple și 11 libere transformate, în timp ce alb-albastrele au terminat cu 14 reușite din semicerc, 8 de afară și 6 de la linia de fault. 35-46 a fost scorul la recuperări, 4-23 la puncte după recuperări ofensive și 17-7 la puncte marcate pe contraatac.

Carla Bartee a fost coșghetera partidei, în double-double pentru învinse cu 21 de puncte (2x3) și 18 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 14 puncte (2x3, 6 recuperări, 7 assist-uri), Filip 8 puncte (7 recuperări), Prlja 8 puncte (2x3)și Podar 7.

Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 19 puncte. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Lloyd 18 puncte (3x3, 7 recuperări), Mandache 17 puncte (8 recuperări), Amukamara 12 puncte (2x3), Huțanu 4, Tavic 3 și Baltic 2 puncte (5 recuperări).

CSM Satu Mare este la o victorie de a doua calificare la rând în finala campionatului. Meciul trei al seriei se joacă marți, 30 aprilie, de la ora 17:00, pe terenul brașovencelor. Dacă Olimpia CSU se impune acasă, va găzdui și meciul patru  în 2 mai.

*foto: Pesek Attila

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!