Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare dublează victoria în fața lui SISU

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.11.2012

86-73  
2-3   0-5

CSM Satu Mare a obținut cea de-a doua victorie în FIBA EuroCup Women. Formația pregătită de către Dan Fleșeriu a învins pe SISU, reprezentanta Danemarcei în această competiție, cu ocazia confruntării din cadrul etapei a 5-a în prima fază a competiției. Scorul pe sferturi: 28-14, 14-20, 20-21 și 24-18.

Ardelencele au început excelent partida, marcând primul coș urmat de o desprindere imediată pe tabela de marcaj. Danezele au încercat să se mențină aproape pe tabela de marcaj, însă acest lucru nu le-a fost la îndemână. Gazdele s-au desprins la zece puncte în minutul 6. Diferența a continuat să crească, ajungând la 26-10 în minutul 9. La capătul primelor zece minute de joc avantajul gazdelor era de 14 puncte.

Aceeași Italee Lucas transformă două aruncări libere pentru a mări avantajul CSM-ului la 19 puncte, scor 37-18, la jumătatea sfertului al doilea. Repriza se termină cu un parțial de 16-5 în favoarea lui SISU, astfel încât după 20 minute de joc tabela de marcaj indica scorul de 42-34 în favoarea gazdelor.

SISU recude din handicap și mai mult în debutul reprizei a doua, când scorul se strânge la 42-38 în minutul 22. Urmează un parțial de 8-0 pentru CSM Satu mare, formație de beneficiază pe finalul secvenței a 3-a de șapte puncte din partea Andreei Orosz, pentru ca Anne Părău să aducă un coș de trei puncte pentru formația gazdă. Danezele au ultimul cuvânt, marcând ultimele cinci puncte ale actului al treilea, astfel încât la intrarea în sfertul decisiv scorul era de 62-55.

Szlimak și Lucas marchează din acțiune pentru a desprinde Satu Mare la 12 puncte pe tabela de marcaj în primul minut al secvenței de încheiere, însă SISU găsește răspunsuri și se apropie la opt puncte pe tabela de marcaj în minutul 34 al partidei, moment în care Dan Fleșeriu a cerut timp de odihnă. Gazdele revin mai inspirate pe parchet, marcând de mai multe ori însă de fiecare dată din mîna altei jucătoare. Scandinavele realizează un parțial de 5-0 și se apropie la 73-66 cu trei minute și jumătate înainte de final în condițiile în care Părău a comis mai multe erori pe parte de construcție. Lucas definitivează victoria cu cinci puncte consecutive, meciul încheindu-se cu scorul de 86-73.

Remarcate
Satu Mare - Drye 20 puncte, 6 pase decisive, 6 recuperări, Lucas 18 puncte, Kovacevic 16 puncte, 8 recuperări, Orosz 13 puncte, 4 pase decisive, Părău 7 puncte, 8 pase decisive, 7 posesii pierdute.
SISU - Malone 21 puncte, 9 recuperări, Blands 16 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, Tryggedson 10 puncte.

Statistica echipei sătmărere conform fibaeurope.com:

În pofida acestui succes, al doilea din cinci meciuri, CSM Satu Mare nu mai are nicio șansă de calificare în optimile de finală ale competiției. Pe de altă parte, victoria cu SISU (0-5) îi asigură locul al 3-lea în Grupa A. Montpellier și Chevakata sunt calificate în faza următoare, ambele având 4-1 la general.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!