Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare duce finala LNBF în joc decisiv după a doua victorie acasă cu ACS Sepsi SIC

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.05.2019

CSM Satu Mare duce finala LNBF în joc decisiv după a doua victorie acasă cu ACS Sepsi SIC

Finala Ligii Naționale de Baschet Feminin va avea nevoie de joc decisiv în acest sezon după ce CSM Satu Mare a câștigat ambele partide de acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și a egalat la 2. Meciul patru s-a încheiat cu scorul de 59-56, pe sferturi: 7-12, 26-18, 15-12, 11-14. Oaspetele au condus la 7 puncte în primul sfert, dar sătmărencele au preluat conducerea în a doua perioadă de joc grație reușitelor de la distanță. Sepsi a revenit în față în startul reprizei secunde, dar alb-roșiile au trecut din nou la conducere, având un avans maxim de 8 puncte. Alb-verzile s-au apropiat la o posesie după eliminarea lui Denson, dar CSM a reușit să gestioneze finalul.

CSM Satu Mare le-a avut în primul 5 pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar (U23), Andra Mandache, Andreea Huțanu și Brittany Denson. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a trimis în formula de start pe Annemarie Godri Părău, Jovana Pasic, Marina Solopova, Nora Demeter (U23) și Kristina Higgins. Din nou Dlesha Lloyd (la gazde) și Ioana Ghizilă (la oaspete) nu au jucat din motive medicale, iar Peyton Whitted a fost straniera lăsată în afara foii de joc de campioană.

Jocul a început cu ratări ale ambelor echipe, inclusiv un turnover de 24 de secunde pentru oaspete, iar Solopova a dus scorul la 0-2 în al doilea minut. Amukamara a reușit prima triplă a partidei. Higgins și Denson și-au dus pe rând echipele la conducere și alb-verzile făceau pressing după libere transformate. Maikel Lopez le-a trimis în teren pe Tavic și Olah (Orosz), iar gazdele treceau la o formulă cu trei jucătoare mici după ce au avut trei jucătoare mari la primul angajament. Topuzovic a intrat la Sepsi, iar oaspetele treceau la o formulă cu trei jucătoare înalte. Alb-roșiile au avut câteva atacuri duse până spre finalul celor 24 de secunde în care au finalizat din poziții dificile, fiind aproximativ 6 minute în care nu au găsit drumul spre coș. Sepsi a profitat, iar Demeter și Godri Părău au mărit ecartul la 7 puncte. Denson a transformat două libere și a stabilit scorul primei pauze, 7-12.

CSM Satu Mare a egalat la 14 în al doilea minut din sfertul secund, profitând că la oaspete au intrat rezerve și nu au putut așeza atacul. Zoran Mikes cerea timp de odihnă și le trimitea înapoi în teren pe Godri Părău și Higgins. Pivotul și Solopova le-au readus pe oaspete la conducere, 14-19 în minutul 14. Amukamara a oprit cele două minute fără coș pentru echipa sa și Olah își începea recitalul din spatele semicercului, egalând la 19. Solopova și Higgins au dus din nou avantajul în tabăra vizitatoarelor, dar pătrunderile lui Amukamara și triplele lui Olah le-au dus pe gazde la 30-26. S-a marcat puțin în finalul reprizei, a fost și o abatere de teren la sătmărence, iar la pauza mare tabela arăta 33-30.

Higgins și Solopova au marcat primele patru puncte după revenirea de la vestiare, iar Tavic le-a readus pe gazde în avantaj cu o triplă și o liberă transformată. Sepsi a avut trei pase greșite consecutiv, iar Olah și Denson au dus scorul la 41-34 la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. Sepsi a avut peste patru minute fără punct, întrerupte de Slamova printr-o pătrundere. Tavic a scuturat plasa de la distanță și a pus cel mai mare ecart în favoarea gazdelor pe tabelă, 46-38 în minutul 28. Alb-roșiile au revenit la formula cu trei jucătoare mari în finalul sfertului trei. Higgins a înjumătățit ecartul și Amukamara stabilea scorul la ultima pauză, 48-42.

Huțanu a refăcut diferența de 8 puncte pe tabelă în debutul sfertului patru. Slamova a pătruns și și-a apropiat echipa la 6 puncte și Demeter ieșea cu 5 greșeli personale cu mai mult de 8 minute până la final. Denson a înscris pentru 52-44, dar și-a încheiat partida cu 6:21 minute înainte de final, tot după ce a acumulat 5 faulturi. Pentru sătmărence au urmat probleme în atac la fazele imediat următoare eliminării principalului pivot, iar Topuzovic și Solopova și-au apropiat echipa la trei lungimi, 52-49.

Lopez cerea time-out și Mandache dubla ecartul de la linia de fault. Oaspetele au avut mai mult de două minute fără să înscrie, oprite după de liberele lui Solopova după time-out-ul lui Mikes. Sepsi a trecut la apărarea în zonă și pressing avansat, sătmărencele au ratat de la distanță și Godri Părău, de lângă panou, a făcut 55-53 cu două minute și jumătate până la final. Fundașului oaspetelor i-a lunecat mingea în afara terenului și Olah a dus scorul la 57-53. A fost un final fragmentat cu faulturi și time-out-uri, Tavic și Solopova au transformat câte o liberă din două și Godri Părău strângea diferența la două puncte cu o secundă până la final. Amukamara a transformat o liberă din două și a stabilit scorul final, 59-56.

CSM Satu Mare a egalat în finală grație celor 7 triple față de una singură a lui Sepsi. 14-13 a fost scorul la libere transformate, în timp ce Sepsi a punctat de 20 de ori din semicerc față de 12 în dreptul gazdelor. Alb-roșiile au avut din nou un procentaj destul de slab la șuturile din acțiune, 31% (19/60), față de 43% la oaspete (21/48). Alb-verzile au stat mai bine la recuperare, cu 42 de mingi prinse la panou față de 31. 22 de puncte au marcat sătmărencele după greșeli adverse, față de 7, iar 30-11 a fost scorul la punctele rezervelor.

Andrea Olah (Orosz) a fost coșghetera partidei cu 18 puncte (4x3). Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Denson 12 puncte (5 recuperări, 5 capace), Amukamara 12 puncte (6 recuperări), Tavic 12 puncte, Mandache 3 puncte (5 recuperări) și Huțanu 2 puncte.

Kristina Higgins și Marina Solopova au fost cele mai bune marcatoare de la oaspete cu câte 14 puncte, plus 9 și 7 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Godri Părău 9 puncte, Demeter 8, Slamova 8 și Topuzovic 3 puncte.

CSM Satu Mare a egalat la 2 în finala LNBF și a dus ultimul act în joc decisiv. Meciul 5 va fi găzduit de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în 21 mai, de la ora 19:00.

*foto: Miska Brigitta

6 comentarii la aceasta stire:
  • suporter84 :

    HAI CSM SATU MARE
    daca tu asa crezi ca a fost blat , ce sa zic mare suporter esti, lasa o sa aveti o sala arhiplina si o sa gustati cum e sa pierdeti si acasa:) , in fine , nu stau sa iti explic ca tu esti la nivel marii:) lakatos laci :)

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Mai bine vino la meci, sugiorter de o seara! Macar mai inveti ceva de la publicul de aici. Repertoarul vostru este CSM si sa sugeti din vuvuzele

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    @laca1968
    vezi ca vin la Sf.Gheorghe...chiar vreau sa stau de vorba cu un fin cunoscator al fenomenului numit baschet:)

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • suporter84 :

    HAI CSM SATU MARE
    greenmachine nu stiu daca se poate nummi asa un suporter care acuza echipa lor de blat, noi in cei 10 ani niciodata nu am facut asa afirmatii - daca vrei sa vb cu un cunoscator fin de baschet iti recomand pe dnul Marius Stern.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Aceasta echipa nu poate juca atat de prost doua meciuri la rand. Iar Zoran Mikes nu joaca cu doua junioare pe teren intr o finala daca n are 20 puncte avans. Asa ca ....

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    Oare
    Adevarul este ca in meciul nr.4 s-au facut schimbarile (din partea Sepsi )exact in felul in care Zoran Mikes NU le face NICIODATA nici cand scorul ar permite.Asta s-a vazut din perspectiva unui suporter care a urmarit toata stagiunea.In rest maine la sala se va decide titlul si cum bine-i sta unui suporter trebuie sa fie in sala sustinand-si echipa.Restul sunt presupuneri.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!