Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare face 2-0 în primul tur de play-off după o nouă victorie cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.04.2019

CSM Satu Mare a câștigat cu 72-54 meciul doi din play-off cu Universitatea Cluj, pe sferturi: 25-14, 14-13, 16-15, 17-12. Alb-roșiile s-au desprins din primul sfert, au avut un avans maxim de 21 de puncte și au controlat jocul până la final. Vicecampioana și-a respectat statutul de favorită și conduce cu 2-0 după meciurile pe care le-a găzduit. Seria se mută la Cluj-Napoca, jocul trei fiind programat în 9 aprilie.

CSM Satu Mare a început partida cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Universitatea Cluj le-a avut în 5-ul de start pe Paula Cenean, Mihaela Maxim, Tierra Henderson, Irina Părău și Aleksandra Begenisic.

După un prim minut în care nu s-a marcat, Denson a înscris primele două puncte și Părău a egalat. Au urmat aproape două minute în care oaspetele nu au găsit drumul spre coș, iar Mandache și Lloyd au făcut 8-2. Begenisic a oprit seceta din atacul clujean, cu o liberă transformată din două, iar Părău își apropia echipa la patru lungimi după un coș cu fault. Lloyd și Amukamara au reușit primele triple ale partidei și duceau scorul la 16-6. Gazdele au mers la 12 puncte în față, dar „U” a înjumătățit ecartul prin Maxim (de afară) și Părău. Oaspetele nu au înscris în ultimul minut și jumătate al sfertului, timp în care alb-roșiile s-au distanțat la 25-14.

Sfertul secund a început cu multe ratări, doar Begenisic reușind două puncte în primele trei minute. Gazdele s-au distanțat la 32-16 în minutul 15. Ecartul a oscilat între 11 și 16 puncte până la finalul perioadei de joc, iar la jumătatea partidei tabela arăta 39-27. Jocul a continuat în aceeași manieră și în primele minute din repriza secundă, cu sătmărencele având un avantaj liniștitor, pe care l-au crescut până la un maxim de 21 de puncte în minutul 28, scor 55-34.

Alb-roșiile nu au marcat în ultimele două minute ale sfertului, iar finalul perioadei de joc le-a aparținut oaspetelor, care s-au apropiat la 55-42. CSM Satu Mare s-a desprins din nou la 20 de puncte după reușitele de la distanță semnate de Mandache și Olah (Orosz). Până la final diferența nu a mai scăzut sub 15 puncte, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 72-54. După acest rezultat, formația pregătită de Maikel Lopez are 2-0 la general în sfertul cu Universitatea Cluj.  

Gazdele au făcut diferența cu cinci reușite în plus de după semicerc (8-3) și două coșuri în plus din semicerc (19-17), în timp ce alb-negrele au transformat 11 libere față de 10. Alb-roșiile au dominat la recuperare, 49-28. Banca sătmăreană a contribuit cu 21 de puncte, față de 2 în dreptul vizitatoarelor.

Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare la gazde cu 17 puncte, plus 8 recuperări, iar Brittany Denson a încheiat în double-double cu 12 puncte și 12 recuperări, plus 5 assist-uri. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Olah (Orosz) 14 puncte, Lloyd 11, Amukamara 9 puncte (8 assist-uri), Kadar 2 puncte, Pop 2, Uiuiu 2 și Huțanu 1 punct.

Tierra Henderson a fost coșghetera oaspetelor cu 17 puncte (6 recuperări). Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Begenisic 10 puncte (7 recuperări), Părău 10 puncte (5 recuperări), Cenean 9 puncte, Maxim 6 și Boț 2.

Meciul trei al seriei va avea loc în 9 aprilie, de la ora 17:00, la Sala Horia Demian din Cluj. Dacă va fi nevoie de un joc patru, acesta se va disputa tot pe terenul Universității în 14 aprilie, iar un eventual decisiv ar urma să se joace la Satu Mare în 17 aprilie.

*foto: Diana Coltofean / CSM Satu Mare facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!