Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare învinge clar pe terenul Alexandriei în Liga Națională

CSM Satu Mare învinge clar pe terenul Alexandriei în Liga Națională

CSM Satu Mare s-a impus în primul meci al zilei din etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 79-57 pe terenul formației CSM Alexandria. Prin succesul obținut sâmbătă (11.12), sătmărencele au depășit în clasament trupa din Teleorman.

Mădălin Piperea le-a trimis pe parchet pe Pana, Benally, Burcică Mihai, Bota și Petrova, în timp ce Satu Mare a replicat cu un prim 5 format din Dzombeta, Cucu, Fodor, Vuckovic și Kostowicz.

Sătmărencele s-au aflat în avantaj după primele atacuri ale partidei (8-3), jumătate din puncte fiind reușite de Vuckovic. Burcică Mihai și Pana au ars plasa de la distanță apoi și CSM Alexandria prelua conducerea, 9-8, avantajul fiind de câteva secunde până când a punctat Kostowicz. Ardelencele au avut două minute fără coș primit, seria întrerupând-o Crăciunescu de la linia de fault (13-11), ulterior înscriind din spatele arcului de cerc și Alexandria revenea la conducere, 17-15. Oaspetele s-au apropiat cel mult la un punct în ultima parte a sfertului inaugural, perioadă câștigată de trupa din Teleorman cu 21-18.

Un run de 7-0 a ajutat CSM Satu Mare să meargă la două posesii în față în startul sfertului doi (25-21), Lara Ackerman înjumătățind ecartul (27-25). Taylor, Ardelean și Moore au punctat pentru vicecampioana României, care a bifat o nouă serie important și scorul urca la 34-25 la jumătatea sfertului. Alexandria a venit la trei puncte în spate prin reușitele lui Pana și Lara Ackerman (36-33), scorul pauzei fiind stabilit de Kostowicz, 39-35 pentru CSM Satu Mare.

Patru sportive erau în double figures la pauză, câte două din ambele tabere, Alexandria și Satu Mare având același procentaj din acțiune, 42%. Ardelencele nu și-au trecut în cont vreun coș de la distanță (0/7), însă au stat mult mai bine la recuperări (24-13) și la punctele înscrise în paint (30-10).

Cucu și-a dus formația la 42-35 la zece secunde după startul reprizei secunde, ardelencele ajungând să conducă cu 46-35 înainte ca Alexandria să înscrie primul coș din sfertul trei. Seria oaspetelor avea să ajungă la 15-2 și Kostowicz a punctat pentru 54-37 cu 3:27 minute rămase din acest parțial. Crăciunescu a oprit run-ul adversarelor (54-39), după cinci minute fără coș pentru Alexandria, Taylor apropiind Satu Mare de +20 pe tabelă după o acțiune încheiată cu and-one (57-39). Scorul la finalul sfertului avea să fie 59-42 pentru vizitatoare, după două libere transformate de Taylor.

Lara Ackerman și Benally au fost eficiente pentru Alexandria în primul minut al ultimului sfert (59-46), perioadă urmată de trei coșuri la rând pentru Satu Mare, 65-49. Diferența a rămas constantă, de peste 15 puncte în favoarea oaspetelor, și prin reușita lui Cucu s-a ajuns la 71-51. În ultimele trei minute ale meciului, CSM Satu Mare a condus cu 75-52 după punctele aduse de Taylor, în cele din urmă terminându-se 79-57.

Vicecampioana României ajunge la 8-1 bilanț în LNBF și urmează să primească vizita lui Rapid București în cadrul etapei viitoare. Alexandria este la al treilea eșec stagional, având însă și 7 victorii, iar la finalul săptămânii următoare se deplasează pe terenul Academiei Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Sparkle Taylor a contribuit cu 24 de puncte și 9 recuperări la victoria formației sale, fiind urmată de Stephanie Kostowicz (20 de puncte, 10 recuperări). Pentru CSM Alexandria principala marcatoare a fost Myriam Lara Ackerman (20 de puncte, 7 recuperări, 4 intercepții), secondată de Analyss Benally (13 puncte, 4 recuperări) și Alexis Pana (10 puncte, 4/4 din acțiune).

 

*foto: sportulsătmărean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!