Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obligată să-l despăgubească pe Jose Araujo cu peste 30.000 euro

Mihai Iordan

Mihai Iordan
17.05.2019

CSM Satu Mare obligată să-l despăgubească pe Jose Araujo cu peste 30.000 euro

După doi ani de litigii, Curtea de Apel București s-a pronunțat astăzi în dosarul dintre Jose Araujo și Clubul Sportiv Municipal Satu Mare. Instanța i-a dat dreptate antrenorului portughez și a constatat că a fost îndepărtat nelegal din postura de antrenor principal al formației sătmărene, obligând clubul la despăgubiri de peste 30.000 euro. 

Jose Araujo a sosit la CSM Satu Mare în vara anului 2016 și a semnat un contract valabil pe două sezoane competiționale. La scurt timp de la îndepărtarea lui Zsolt Feleki și aducerea lui Florin Mureșan, tehnicianul portughez a intrat în disgrațiile noii conduceri. În vara anului 2017 i-a fost propusă o micșorare de salariu, în caz contrar fiind amenințat cu munca de birou. Portughezul nu a acceptat reducerea, iar la finalul verii 2017 clubul i-a transmis că a fost concediat, în locul său fiind adus Marius Dobă.

Mai citiți si:

Marius Dobă este noul antrenor al CSM Satu Mare

Florin Muresan "Dacă Jose nu acceptă o negociere amiabilă, îl vom pune să lucreze în cadrul clubului"

Încă un caz Dikeoulakos. Jose Araujo a acționat în instanță pe CSM Satu Mare la Tribunalul Bucuresti

Jose Araujo: "Am fost îndepărtat de către o persoană fără demnitate care nu este nici manager, nici presedinte al clubului"

Florin Mureșan, amendat de Curtea de Apel București cu suma de 700 de lei

La ultimul termen din fața Curții de Apel a fost audiat în calitate de martor președintele secției de baschet feminin, Florin Mureșan. Aflat sub jurământ, Mureșan a afirmat că Jose Araujo ar fi fost concediat în mod legal deoarece nu s-a prezentat la reunirea echipei pentru sezonul 2017/2018, cu toate că la momentul respectiv exista un alt antrenor principal în persoana lui Marius Dobă. Mureșan a mai afirmat că în România echipele de club, inclusiv CSM Satu Mare, nu plătesc anticipat biletele de avion ale antrenorilor când aceștia sosesc sau pleacă din România, fiind obligația antrenorului de a-și căuta și cumpăra bilete, iar ulterior clubul decontează contravaloarea către antrenori. Oficialul sătmărean a mai afirmat că în cazul în care Araujo s-ar fi prezentat la echipă, ar fi ocupat funcția de antrenor principal, iar Marius Dobă ar fi fost retrogradat în postura de director tehnic, deși fusese deja prezentat ca și antrenor principal.

Curtea de Apel nu a reținut declarația lui Mureșan ca fiind veridică și a constat faptul că Araujo a fost concediat nelegal de la CSM Satu Mare, clubul fiind obligat la plata către acesta a salariului aferent sezonul 2017/2018 alături de penalități de întârziere, în cuantum de aproximativ 30.000 de euro, decizia fiind definitivă.

Jose Araujo a fost reprezentat de către avocații Vlad Ioan David și Ioana Hintea din Baroul București, iar CSM Satu Mare de avocatul Sergiu Valentin Gherdan din Baroul Bihor, în primă instanță, respectiv de avocatul Ioan Demeter din Baroul Satu Mare, în apel.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Inca o rusine pe capul lui Muresan! Acest om,nu stie decat controverse si contradictii peste tot:cu antrenorii,cu adversarii,cu arbitrii si peste tot cauta masa verde in cazul esecurilor.Lipsa de bun simti nu-i permite sportivitatea,si nu poate accepta infrangerea de nici o natura.Este in conflict mai mereu cu adversarii,ca de exemplu cu SEPSI SIC.Nu poate inghite faptul,ca sint altii mai buni ca ei...este in stare sa reclame si lumina din salile de joc atunci cand pierde.Trebuie sa aibe bani multi,foarte multi,ca plateste peste tot pentru neseriozitate si lipsa de profesionalism,de la federatie pana la antrenori.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!