Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obține a 3-a victorie stagională cu FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.01.2019

CSM Satu Mare a câștigat cu 78-62 meciul din etapa a 6-a a Grupei Roșii cu FCC ICIM Arad, pe sferturi: 23-13, 15-20, 17-10, 23-19. Gazdele au început partida cu 8 puncte la rând, oaspetele s-au apropiat la unul, dar sătmărencele s-au distanțat din nou. Cea mai mare diferență a fost de 20 de puncte, spre final. La arădence nu a jucat coșghetera Hadzovic și a debutat nou achiziție Williams, iar la alb-roșii a lipsit în continuare Tavic.

CSM Satu Mare a început meciul cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. FCC ICIM Arad le-a avut în formula de start pe Miljana Dzombeta, Milica Deura, Marta Fodor, Dora Ardelean și Teodora Neagu. Lloyd, Mandache și Amukamara au dus scorul la 8-0 în mai puțin de trei minute și Miljan Medvedj cerea primul time-out. După acesta a trimis-o în teren pe Destiny Williams, jucătoarea venită de câteva zile.

Dzombeta a marcat primele puncte ale oaspetelor cu o reușită de la distanță în minutul patru, iar Williams și-a apropiat echipa la o lungime, 8-7 la jumătatea sfertului, după ce și gazdele au avut mai mult de două minute fără coș. Au urmat alte două minute în care vizitatoarele nu au reușit să înscrie, având 3 turnovers, iar Lloyd, Denson și Mandache au dus scorul la 14-7. Gazdele s-au dus la +9, Deura a scuturat plasa de la distanță, iar alb-roșiile și-au dublat ecartul la 12 puncte. La prima pauză tabela arăta 23-13.

Sfertul secund a început în oglindă cu primul, cu 7 puncte la rând pentru oaspete în primele două minute, prin Williams, Ciotir și Fodor, de la distanță, iar scorul devenea 23-20. Huțanu a răspuns cu un 3 points-play și Deura înscria de afară, iar sătmărencele s-au desprins din nou la 9 puncte, prin Amukamara, Kadar și Lloyd. Triplele lui Fodor și Dzombeta le-au apropiat pe vizitatoare la trei lungimi, iar Denson stabilea scorul la pauza mare, 38-33.

Debutul sfertului trei le-a aparținut gazdelor, cu Amukamara, Lloyd și Denson punctând din interiorul semicercului pentru 44-33. Fodor marca primele puncte ale oaspetelor în repriza secundă după mai mult de două minute și jumătate, de la linia de fault. Arădencele au avut mai mult de două minute și jumătate în care nu au găsit drumul spre coș la mijlocul perioadei de joc, iar triplele lui Lloyd și Amukamara le-au dus pe sătmărence la +16. Williams și Dzombeta au înscris ultimele patru puncte ale sfertului și la ultima pauză s-a intrat cu 55-43.

Deura a coborât ultima dată diferența sub zece puncte în startul sfertului patru, cu o triplă. Olah (Orosz) și Mandache au scuturat plasa de la distanță și le-au dus din nou pe alb-roșii la +15, în minutul 32. Arădencele s-au apropiat la 11 puncte după reușitele lui Williams și Ardelean, dar au urmat mai mult de două minute fără coș pentru vizitatoare. CSM Satu Mare s-a desprins la 19 puncte, iar Deura a scuturat de două ori plasa de afară. Baltic a înscris patru puncte la rând și a pus pe tabelă diferența maximă, de 20 de puncte, la 78-58 spre finalul penultimului minut. Fodor a înscris ultimele patru puncte și meciul s-a încheiat cu scorul de 78-62, cu o victorie pentru favorite.

Sătmărencele au făcut diferența cu cele 26 de reușite din interiorul semicercului și cele 14 libere transformate, față de 15 coșuri de două puncte pentru oaspete și 5 libere transformate. Arădencele au înscris mai mult de după semicerc, 9 triple față de 4. Gazdele au înscris 26 de puncte după greșelile adverse, față de 8 ale vizitatoarelor. 48-16 a fost scorul la puncte marcate din spațiul de trei secunde și 33-30 la recuperări.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Amukamara 17 puncte (9 pase decisive), Mandache 12 puncte (6 recuperări), Baltic 10 puncte (6 recuperări), Denson 8 puncte (9 recuperări), Huțanu 5 puncte, Olah (Orosz) 3 și Kadar 2 puncte.

Milica Deura a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 17 puncte (5x3) la care a adăugat 7 recuperări și 7 pase decisive. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Fodor 14 puncte (7 recuperări, integralistă), Dzombeta 12 puncte (7 pase decisive), Williams 11 puncte (în double-double cu 10 recuperări), Ardelean 6 puncte și Ciotir 2.

În runda următoare, de la finalul săptămânii viitoare, CSM Satu Mare joacă derby-ul acestei ediții de campionat cu liderul ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. FCC ICIM Arad va juca în deplasare cu Phoenix Știința Constanța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!