Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obține cu Shanghai Swordfish prima victorie în amicalele din această toamnă

CSM Satu Mare obține cu Shanghai Swordfish prima victorie în amicalele din această toamnă

CSM Satu Mare a obținut prima victorie în partidele de pregătire din această toamnă. Sătmărencele au învins cu 83-70 pe Shanghai Swordfish, formația pregătită de selecționera Serbiei, Marina Maljkovic, care a împlinit astăzi 38 de ani. Elevele lui Goran Boskovic s-au desprins în sfertul trei, după o primă repriză încheiată la egalitate. Andrea Olah (Orosz) și Bernice Mosby s-au remarcat cu 29 și 22 de puncte.

Vicecampioana României a disputat astăzi al 5-lea amical în străinătate din această toamnă, după dublele de pe terenul lui NKE Csata (în 13 și 14 septembrie pierdute ambele) și ZKK Cinkarna Celje (24 și 25 septembrie, o înfrângere și un egal). Elevele lui Goran Boskovic au fost la al 3-lea meci în tot atâtea zile astăzi, când au jucat la Belgrad cu Shanghai Swordfish, locul 7 din China sezonul trecut.

CSM Satu Mare a început partida cu Iulia Gladkova, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Brittany Denson și Bernice Mosby. Și la acest meci antrenorul Goran Boskovic a avut doar 10 jucătoare la dispoziție, celelalte patru jucătoare (trei U23) fiind la 3x3. În aceste condiții alb-roșiile nu au putut folosi pe durata întregii partide formule care se încadrează în regulamentul competițiilor interne.

Shanghai Swordfish o are pe bancă pe Marina Maljkovic, selecționera care a dus Serbia spre titlul european în 2015 și bronz în acest an, care la națională a antrenat-o și pe Miljkovic. Antrenoarea a împlinit astăzi 38 de ani și a avut parte de surprize la acest meci. Formația chineză le-a avut în primul 5 pe Jelena Dubljevic, Bin Bin Shen, Cao Liqing, Jing Huang și Ze Nan Fan.

Jocul a fost destul de echilibrat în prima parte, iar scorul sfertului 1 a fost 24-24. Chinezoaicele s-au dus la șapte puncte în față la jumătatea sfertului secund, dar sătmărencele au revenit și la pauza mare a fost din nou egalitate, 41-41. CSM Satu Mare s-a desprins în sfertul trei, astfel că la ultima pauză conducea cu 63-54. Diferența a crescut în ultimele zece minute și alb-roșiile s-au impus la final cu 83-70, reușind prima victorie în amicale în noua formulă.

Andrea Olah (Orosz) a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (6x3), iar Bernice Mosby a secondat-o de la învingătoare cu 22 de puncte și 7 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Miljkovic 12 puncte, Stoiedin 8, Gladkova 6, Denson 4 și Pop 2 puncte. Jelena Dubljevic a fost cea mai bună marcatoare de la asiatice, cu 24 de puncte, urmată de Huang și Zhou, cu câte 11.

CSM Satu Mare mai are două meciuri programate în următoarele două zile la Belgrad. Vineri la prânz alb-roșiile întâlnesc campioana Chinei, Guandong.

*foto: CSM Satu Mare facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!