Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare poate fi prima formație calificată în semifinalele LNBF din acest an

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.04.2019

Seria de play-off dintre formațiile clasate pe locul 2 și 7, CSM Satu Mare și Universitatea Cluj, se mută pe terenul clujencelor. Astăzi, de la ora 17:00, se dispută meciul trei la Sala Horia Demian. Sătmărencele au câștigat ambele partide de pe propriul teren și pot încheia seria în minimum de meciuri.

Dacă în sezonul trecut CSM Satu Mare avea nevoie de meci decisiv și era ultima care încheia seria din primul tur de play-off, în acest an alb-roșiile pot fi primele care se califică în careul de ași. Elevele lui Maikel Lopez au marcat câte 72 de puncte în ambele dueluri care au deschis duelul cu CS Universitatea Cluj. Tehnicianul spaniol a încercat diverse variante și a oferit minute tuturor jucătoarelor de pe foaie în ambele meciuri. Antrenorul vicecampioanei a riscat și la aceste două partide cu o singură jucătoare U23 pe foaia de joc. Carmin Popa, antrenorul clujencelor, a apelat din nou la o formulă fără Arlesia Morse, coșghetera echipei din sezonul regulat.

În primul joc scorul a fost 72-58, cu gazdele profitând de erorile adverse, marcând 20 de puncte după turnovers. Alb-roșiile au făcut diferența cu cele 27 de reușite din semicerc față de 14, în timp ce clujencele au marcat mai mult de la distanță, 7 față de 3. Sătmărencele au avut atunci 10 recuperări în plus, 42-32.

Brittany Denson a fost coșghetera meciului unu, în double-double cu 25 de puncte și 13 recuperări. La CSM Satu Mare au mai încheiat în double-digits Andra Mandache cu 12 puncte (8 recuperări, 6 pase decisive), Promise Amukamara cu 11 puncte și Dlesha Lloyd cu 10 puncte (5 recuperări, a avut din nou o contribuție importantă pe tabelă după ce în primele meciuri de după accidentare n-a reușit să înscrie foarte mult). Mihaela Maxim reușea atunci o prestație excelentă pentru vizitatoare, cu 22 de puncte (6x3, 4 intercepții), iar Thierra Henderson contribuia cu 17 puncte (9 recuperări, 5 pase decisive).

Meciul doi, jucat cu o zi după, s-a încheiat cu 72-54. Atunci gazdele au făcut diferența cu cinci reușite în plus de la distanță (8-3) și două în plus din semicerc (19-17). A fost o diferență mare la recuperare, 49-28. Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare la gazde cu 17 puncte (8 recuperări), urmată de Andrea Olah (Orosz) cu 14 puncte (4x3), Brittany Denson (12 puncte, 12 recuperări, 5 assist-uri) și Dlesha Lloyd cu 11 puncte. La oaspete s-au remarcat Tierra Henderson cu 17 puncte (6 recuperări), Aleksandra Begenisic cu 10 puncte (7 recuperări) și Irina Părău cu 10 puncte (5 recuperări).

Cu cele două victorii de joi și vineri, CSM Satu Mare a ajuns la 22 de succese în fața clujencelor, din 2008 până acum. Universitatea are 9 victorii în duelurile directe cu sătmărencele. Ultimul succes al alb-negrelor a fost în septembrie 2017, după care a urmat o serie de 10 victorii pentru alb-roșii.

Primul tur de play-off se dispută după sistemul 3 din 5. Meciul trei se joacă astăzi, de la ora 17:00, la Sala Horia Demian. Dacă gazdele reușesc surpriza și se impun, meciul 4 este programat în 14 aprilie, iar un eventual decisiv, care pare puțin probabil, va avea loc în 17 aprilie la Satu Mare.

*foto: Diana Coltofean / facebook CSM Satu Mare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!