Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare primeşte vizita celor de la FCC ICIM Arad într-un meci mutat pe terenul alb-roșiilor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.01.2019

CSM Satu Mare și FCC ICIM Arad se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, pe terenul vicecampioanei în etapa a 6-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Ar putea fi primul meci pentru Destiny Williams în a doua perioadă la galben-albastre, chiar în fața echipei alături de care a început sezonul precedent.

Jocul era programat inițial să se dispute la Arad, dar sala Victoria este ocupată și se va juca la Satu Mare. Pentru vicecampioană este al 3-lea meci consecutiv pe propriul teren, după ce la finalul primei săptămâni din an învingea pe propriul teren pe Olimpia CSU Brașov cu 90-79 și săptămâna trecută reușea recordul de puncte al acestei ediții de campionat, în 105-41 cu Universitatea Cluj. Sătămărencele au trei victorii în faza a doua a sezonului regulat (a treia tot acasă, 98-70 cu Phoenix Știința Constanța, în prima etapă) din patru partide, înfrângerea venind în deplasarea de la Târgoviște, după două reprize de prelungiri, cu 74-78.

FCC ICIM Arad deschide o serie de 4 meciuri în deplasare cu cel mutat la Satu Mare. Formația lui Miljan Medvedj, debutant ca antrenor principal în acest sezon, nu a cunoscut până acum gustul victoriei în faza a doua a campionatului. Arădencele au cedat de trei ori pe propriul teren, cu CSM Târgoviște (61-64), Olimpia CSU Brașov (72-82) și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (54-92) și o dată în deplasare, 70-74 la Cluj-Napoca.

Sătmărencele au un bilanț de 7 succese și un eșec acasă în această ediție de campionat, singura înfrângere fiind suferită în fața campioanei ACS Sepsi SIC. FCC ICIM Arad are o singură victorie pe terenuri străine în 6 meciuri, cea de la Cluj-Napoca, din finalul primei faze a sezonului regulat. Cele două combatante de mâine sunt despărțite de șase puncte în clasament. Alb-roșiile au 24 de puncte după 10 victorii și 4 eșecuri și ocupă locul secund în prima grupă valorică. Galben-albastrele sunt pe locul 5 cu 18 puncte și un bilanț de 4 victorii și 10 înfrângeri.

CSM Satu Mare stă mai bine atât în ofensivă (76,9 puncte înscrise pe meci față de 66,4), cât și în defensivă (65 de puncte primite pe meci față de 70,6). Formația pregătită de Maikel Lopez are o rotație mai mare în acest sezon față de fosta campioană de pe Mureș. Sătmărencele au medii mai bune la recuperări (39,6 la 37,4), pase decisive (18,3 la 14,4), intercepții (11,1 la 9,4), capace (2,7 la 1,6) mingi pierdute (14 la 14,9) și faulturi (17,8 la 18,6). Alb-roșiile au procentaje mai bune la șuturile din semicerc (51,2% față de 43,6%) și de la linia de fault (69,5% la 62,9%), în timp ce arădencele stau puțin mai bine la aruncările de la distanță (30,2% față de 30,1%).

La sătmărence au fost schimbări doar la nivelul băncii tehnice în acest sezon, cu Maikel Lopez adus după despărțirea de Marius Dobă și perioada în care secundul Octavian Boian a pregătit echipa. Conform presei locale, Matea Tavic este încă indisponibilă, urmând să fie aptă 100% la derby-ul din runda viitoare, cu ACS Sepsi SIC. Fundașul nu a mai jucat din luna noiembrie, când s-a accidentat la gleznă pe terenul campioanei.

La echipa arădeană au fost modificări în lot. La capitolul plecări s-au consemnat cele ale americancelor A'Lexus Harrison și Leeza Burdgess, iar sub comanda sârbului Miljan Medvedj au venit Milica Deura și Destiny Williams. Deura are deja câteva meciuri jucate alături de noua sa formație, în timp ce Williams ar putea să redebuteze în galben-albastru împotriva echipei la care începea sezonul precedent, înainte să plece în Coreea de Sud. Americanca a semnat în această săptămână cu arădencele și rămâne de văzut dacă va intra așa de repede în angrenajul clubului pentru care a mai evoluat acum câțiva ani.

Va fi a 3-a confruntare stagională între cele două echipe. CSM Satu Mare s-a impus în ambele dueluri din prima fază a sezonului regulat. A fost 74-59 în prima etapă, din 6 octombrie, pe terenul vicecampioanei. Atunci oaspetele au condus în prima repriză, dar gazdele s-au apărat mai intens în a doua repriză, când nu mai este obligatorie prezența jucătoarei U23 în teren. Brittany Denson a fost coșghetera acelei partide cu 21 de puncte pentru gazde, urmată de Dlesha Lloyd cu 18, Matea Tavic și Andra Mandache cu 11. Tot patru jucătoare au fost în double-digits și de la oaspete: Miljana Dzombeta cu 18 puncte, Brankica Hadzovic cu 13, Leeza Burdgess cu 11 și Marta Fodor cu 10. 

Returul s-a disputat în 11 decembrie și le-a revenit sătmărencelor cu 66-52. După o primă repriză echilibrată, oaspetele s-au desprins din nou în partea a doua, profitând că gazdele au marcat doar 18 puncte în două sferturi. Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 17 puncte pentru alb-roșii, iar Brittany Denson și Promise Amukamara au fost în double-double, cu 14 puncte și 13 recuperări, respectiv 12 puncte și 10 recuperări. De la arădence s-au remarcat Miljana Dzombeta cu 16 puncte, Marta Fodor cu 14 și Brankica Hadzovic cu 13.

Stranierele au cele mai bune medii la cele două echipe. Brittany Denson este cea mai bună marcatoare și recuperatoare de la sătmărence, cu 17,2 puncte pe meci și 8,8 recuperări, iar Promise Amukamara are 4,4 assist-uri pe joc. Brankica Hadzovic este liderul arădencelor la puncte (medie de 17 pe meci), recuperări (5,4, era Burdgess cu 10,7 dar a plecat) și pase decisive (4,8).

Din 2008 până acum au fost 46 de confruntări directe în competițiile interne. Arădencele conduc cu 26 de victorii la 20, dar sătmărencele au câștigat ultimele 5 dueluri directe din campionat și cupă. Ultimul succes al galben-albastrelor cu alb-roșiile datează din aprilie 2017, când se impuneau cu 14 puncte la sala LPS.

Meciul dintre CSM Satu Mare și FCC ICIM Arad se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la sala LPS din Satu Mare. Vor arbitra Vlad Potra, Tiberiu Șerbulea și Lajos Kovago, supervizați de Radu Vaida.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!