Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare primește vizita Olimpiei CSU Brașov pentru a doua oară în acest campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.01.2019

CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc pentru a treia oară în această ediție de campionat, sâmbătă, de la ora 18:00. Meciul contează pentru a treia etapă a Grupei Roșii, din a doua fază a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Maikel Lopez a debutat ca antrenor al sătmărencelor la precedentul duel cu formația brașoveană.

În cele două întâlniri din prima parte a campionatului s-a impus de fiecare dată echipa gazdă. Olimpia CSU câștiga cu 80-74 în 12 octombrie, când Flavia Ferenczi a înscris 25 de puncte pentru învingătoare, iar Biljana Pesovic (16 puncte, 10 recuperări, 7 assist-uri) și Kristina Arsenic (18 puncte, 11 recuperări) au fost în double-double pentru alb-albastre. De la oaspete s-au remarcat atunci Brittany Denson (21 de puncte), Dlesha Lloyd (19 puncte) și Andrea Olah (Orosz) cu 14 puncte. Acea înfrângere a dus la despărțirea grupării sătmărene de antrenorul Marius Dobă.

Formația brașoveană a folosit și la retur o rotație scurtă, dar a lipsit Arsenic, care avea deja probleme cu viza, și nici Alina Podar, titulara postului de fundaș, nu a jucat. Meciul din 28 noiembrie a fost primul la care sătmărencele au fost conduse de Maikel Lopez. Acestea s-au impus categoric, cu 91-56. La sătmărence a lipsit atunci Matea Tavic, după accidentarea de la gleznă. Brittany Denson a fost coșghetera partidei retur din prima fază, cu 24 de puncte plus 7 recuperări, iar Promise Amukamara și Dlesha Lloyd o urmau cu 14 și 13 puncte. Carla Bartee și Flavia Ferenczi erau principalele marcatoare la oaspete, cu 18 și 17 puncte.

Cele două echipe sunt despărțite de două puncte în clasament. CSM Satu Mare ocupă locul secund cu 20 de puncte după 8 victorii și 4 înfrângeri. Olimpia CSU Brașov este pe patru cu 18 puncte și un bilanț de 6 victorii și 6 înfrângeri. Sătmărencele s-au impus în 5 meciuri jucate acasă în campionat și au un singur eșec pe propriul teren în acest sezon, cel la patru puncte cu campioana Sepsi. Formația brașoveană are 3 victorii și 4 înfrângeri în deplasare în acest campionat.

Formația lui Maikel Lopez vine după înfrângerea de la Târgoviște, 74-78, după două reprize de prelungiri. În prima etapă din Grupa Roșie, sătmărencele treceau acasă cu 98-70 de Phoenix Știința Constanța, echipa venită din a doua grupă valorică. Olimpia CSU Brașov a deschis a doua fază a campionatului cu o înfrângere surprinzătoare la Cluj, cu 74-80, dar și-a luat revanșa după o săptămână, câștigând la Arad cu 82-72.

CSM Satu Mare are un lot mult mai numeros, cu dubluri pe posturi și destule jucătoare autohtone cu experiență. Alb-roșiile au 5 straniere legitimate, dar Matea Tavic nu poate juca încă, după accidentarea de la începutul lunii noiembrie. Conform presei locale, nici Adina Pop nu va juca în confruntarea cu brașovencele, din cauza unei entorse suferite în fața constănțencelor. În schimb, va reveni în teren Kristina Baltic, care a fost accidentată și s-a tratat acasă.

De partea cealaltă, sunt doar 3 straniere în lot. Kristina Arsenic ar trebui să revină pentru brașovence, aceasta ratând câteva partide din cauza problemelor cu viza. Antrenorul Dan Calancea a spus în repetate rânduri că are nevoie de întăriri, că jucătoarele riscă accidentări din cauza supraefortului, după ce a avut un lot restrâns în prima parte. Formația de sub Tâmpa nu a anunțat până acum vreo noutate.

CSM Satu Mare are medii de 73,5 puncte înscrise pe meci și 65,8 primite, în timp ce Olimpia CSU a înscris 75,7 puncte pe partidă și a primit 80,8. Sătmărencele stau mai bine la recuperări (medie de 40,2 față de 36,3), intercepții (11,2 la 6,8), mingi pierdute (14,8 față de 16,3), capace (2,8 la 2,1). Brașovencele au medii mai bune la pase decisive (19,7 la 17,1) și greșeli personale (16,3 față de 18,1). Gazdele de mâine au un procentaj mai bun la șuturile de două puncte (49,7% față de 47,2%), iar alb-albastrele stau mult mai bine la triple (38,9% față de 28,3%). La aruncările libere este un ușor plus pentru brașovence (72,2% față de 69,9%).

Brittany Denson și Carla Bartee sunt liderele celor două echipe la mediile de puncte și recuperări. Denson are 17,2 puncte înscrise pe partidă și 9,5 recuperări, în timp ce Bartee are 17,3 puncte și 9,8 recuperări. Promise Amukamara este cea mai bună pasatoare a sătmărencelor cu 4,2 pase decisive pe meci, iar Biljana Pesovic oferă 6,2 assist-uri pe partidă coechipierelor sale.

Din 2009 până acum au fost 24 de confruntări directe în competițiile interne între cele două echipe. CSM Satu Mare conduce cu 14-10. Sătmărencele s-au impus în ultimele patru dueluri directe în care au fost trecute ca gazde. Olimpia CSU Brașov s-a impus ultima dată la Satu Mare în martie 2017, cu un punct.

Meciul dintre CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov se joacă sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 18:00, la sala LPS din Satu Mare. Vor arbitra: Amalia Marchiș, Ionuț Morar și Octavian Goina.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!