Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare rămâne singura formație neînvinsă în grupa Vest din LNBF

CSM Satu Mare rămâne singura formație neînvinsă în grupa Vest din LNBF

CSM Satu Mare a obținut a 3-a victorie în trei etape din grupa Vest a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Vicecampioana a învins acasă cealaltă echipă care avea punctaj maxim după două runde, ACS KSE Târgu Secuiesc. Scorul a fost 70-39, pe sferturi: 20-6, 22-12, 14-12, 14-9. Gazdele au condus încă din start și cea mai mare diferență a fost de 34 de puncte.

CSM Satu Mare a început meciul din etapa a 3-a cu Bernice Mosby, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Alina Podar și Andreea Huțanu. A revenit în lot Flavia Ferenczi, dar a continuat să lipsească Brittany Denson.  ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în primul 5 pe Timea Czimbalmos, Jade Vega, Kinga Domokos, Ramona Danalache și Kayla Mobley. Alb-roșiile veneau după două înfrângeri în Cehia în Liga Europei Centrale, cu partidele jucate miercuri și joi. Alb-albastrele au jucat luni meciul precedent din campionat și miercuri în Cupa României.

Olah a deschis scorul de la linia de fault, iar Mosby l-a dus la 6-0. Mobley marca primele două puncte ale oaspetelor după mai mult de două minute și jumătate. Au urmat alte trei minute fără coș pentru vizitatoare, iar alb-roșiile s-au dus la 15-2. S-a marcat puțin în a doua parte a sfertului, ambele chipe având minute legate fără coș. Scorul primei pauze a fost 20-6. Vicecampioana a început sfertul secund cu 8 puncte la rând, dar a avut patru minute fără coș. Covăsnencele au pus doar trei puncte pe tabelă în prima parte a perioadei de joc, prin liberele lui Danalache. Ecartul a crescut la 26 de puncte în sfertul secund, iar la pauza mare scorul era 42-18.

Oaspetele au marcat primele patru puncte după revenirea de la vestiare. Gazdele s-au dus la +27, iar covăsnencele s-au apropiat la 23. La ultima pauză tabela arăta 56-30. Stoiedin a punctat pentru 70-36, cea mai mare diferență înregistrată în acest meci. Danalache a marcat ultimele trei puncte și scorul final a fost 70-39. 22-5 a fost scorul la puncte înscrise după turnovers și 24-12 la cele marcate pe contraatac. Sătmărencele au avut 38 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 20. CSM Satu Mare ajunge la 6 puncte din tot atâtea posibile și rămâne lider solitar în grupa Vest. ACS KSE Târgu Secuiesc are 5 puncte și este la egalitate cu alte două echipe, pe locurile 2-4.

Bernice Mosby a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Popescu 14 puncte, Olah (Orosz) 11 puncte (5 recuperări), Podar 8 puncte, Gladkova 6, Stoiedin 4 puncte (8 recuperări), Miljkovic 4 puncte (5 recuperări), Ferenczi 4 puncte și Huțanu 2 puncte (7 recuperări).

Ramona Danalache a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 14 puncte. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Mobley 6 puncte (11 recuperări), Vega 6 puncte (5 recuperări, 6 turnovers), Debreczi 5 puncte (6 recuperări), Domokos 4 puncte, Czimbalmos 2 și Holinka Miklos 2 puncte.

Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc urmează miercuri, 23 octombrie, de la ora 18:00, returul de acasă cu Phoenix Știința Constanța, din primul tur al Cupei României. În prima manșă constănțencele s-au impus la trei puncte. Sătmărencele sunt direct calificate în turul doi al cupei și vor avea următorul meci la finalul lunii, în CEWL, pe terenul lui Pharmaserv Marburg. Următoarea etapă din grupa Vest a LNBF va fi în primul weekend din noiembrie. Sătmărencele vor merge la Sirius Târgu Mureș, iar covăsnencele primesc vizita lui CSU Rookies Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!