Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare reușește prima victorie în această ediție a Ligii Europei Centrale

CSM Satu Mare reușește prima victorie în această ediție a Ligii Europei Centrale

CSM Satu Mare a oprit la două seria înfrângerilor în deplasare în Liga Europei Centrale după ce s-a impus în Belgia. Meciul dintre Spirou Ladies Charleroi și vicecampioana României s-a încheiat cu scorul de 45-68, pe sferturi: 12-16, 12-9, 13-24, 8-19. Alb-roșiile au făcut diferența din spațiul de trei secunde, marcând 30 de puncte după greșelile adverse, față de 10. Mosby, Olah și Gladkova au înscris împreună mai mult decât gazdele.

Spirou Ladies Charleroi a început partida cu Krystel Ballau, Jacobine Klerx, Sarah Quiaco, Johanna Prytz și Sofie Hendrickx. CSM Satu Mare a fost la primul meci cu Mauro Procaccini pe bancă în CEWL după ce le pierduse pe primele două cu fostul antrenor. Italianul a ales o formulă de start cu Bernice Mosby, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Alina Podar și Brittany Denson.

După aproape două minute în care nu s-a înscris, belgiencele s-au dus la 5-0. Sătmărencele au avut nevoie de aproape trei minute și jumătate pentru a marca primele puncte, prin Miljkovic, după care Mosby și Olah au dus vicecampioana României pentru prima dată la conducere, 5-6. Gazdele au revenit în față, 10-6 și 12-9, dar nu au înscris în ultimele trei minute și jumătate ale sfertului. Mosby și Gladkova (5 puncte la rând) au făcut 12-16, scorul la prima pauză.

Sfertul doi a fost cel mai slab pentru sătmărence în atac, marcând doar 9 puncte. Gazdele au profitat, au egalat la 20 și au preluat conducerea după tripla lui Hendrickx, 23-22. S-a marcat puțin în finalul sfertului. Podar a scuturat plasa de la distanță și a mutat din nou avantajul în tabăra oaspetelor, iar la vestiare s-a mers cu 24-25 pe tabelă.

Sfertul trei a adus desprinderea sătmărencelor, care au înscris de afară și s-au dus la +10 pe mâna lui Olah, Mosby și Huțanu. Diferența a crescut la 12 puncte și la ultima pauză scorul a fost 37-49. Ecartul s-a menținut între 9 și 13 puncte în primele minute ale sfertului patru, după care gazdele au înscris un singur punct în șase minute. Alb-roșiile au profitat și s-au distanțat la avansul maxim în final, după ce Olah a scuturat plasa de afară. S-a încheiat 45-68 și sătmărencele obțin prima victorie în acest an în competiția pe care o câștigau în urmă cu două ediții, în timp ce belgiencele ajung la 3 înfrângeri în 4 meciuri.

Bernice Mosby a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, plus 6 recuperări. Andrea Olah (Orosz) a urmat-o cu 17 puncte, iar Iulia Gladkova a făcut cel mai bun meci al său la alb-roșii, cu 13 puncte. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Podar 7 puncte, Miljkovic 6 puncte (6 recuperări, 7 assist-uri), Huțanu 5 puncte (5 assist-uri) și Stoiedin 2 puncte. Au mai jucat Denson și Popescu. De la gazde s-a remarcat Sofie Hendrickx, în double-double cu 15 puncte și 10 recuperări.

Clasament

În celălalt meci al zilei disputat în grupa B din CEWL, Zabiny Brno s-a impus cu 88-72 pe terenul lui Pharmaserv Marburg. Formația din Brno rămâne singura neînvinsă din această grupă, fiind lider cu 8 puncte (4 victorii/0 înfrângeri). Urmează trei echipe cu câte 5 puncte: Pharmaserv Marburg (2/1), SBS Ostrava (1/3) și Spirou Ladies Charleroi (1/3). CSM Satu Mare este pe cinci cu 4 puncte (1/2).

Următorul joc al sătmărencelor va fi în grupa Vest din LNBF, sâmbătă, de la 18:00, acasă cu CSU Rookies Oradea. După aceea urmează în 11 decembrie duelul de acasă cu Zabiny Brno, din competiția regională europeană. După aceea în CEWL, CSM va juca în deplasare ambele meciuri cu Pharmaserv Marburg, în 7 și 8 ianuarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!