Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare revine pe final la Târgoviște și obține primul succes în deplasare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.10.2018

CSM Târgoviște și CSM Satu Mare au oferit un meci intens, mai ales pe final, în etapa a 4-a din grupa valorică A a LNBF. Scorul a fost 57-60, pe sferturi: 8-18, 19-6, 25-16 și 5-20. Cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare, cu oaspetele distanțându-se la 10 puncte în finalul primului sfert. Dâmbovițencele au trecut la conducere în sfertul secund și s-au distanțat la un maxim de 12 puncte la ultima pauză. Acestea nu au mai avut luciditate în atac pe final, sătmărencele s-au apărat mai bine și au reușit să se impună după șase puncte înscrise în ultimul minut.

CSM Târgoviște era în căutarea primei victorii în această ediție de campionat, după ce pierdea în deplasare în primele două meciuri. Sătmărencele aveau un blanț de 2 succese și un eșec în campionat și căutau prima victorie în deplasare. Cătălin Tănase a trimis din nou în formula de start doar jucătoare autohtone: Toma, Chivu, Stoenescu, Popescu (U23) și Irimia. La CSM Satu Mare a figurat în continuare pe foaie fostul antrenor principal, Marius Dobă, iar Octavian Boian doar secund, pentru că nu are categoria necesară, conform explicațiilor date la FRB TV, în timpul transmisiei. Acesta a început partida cu Tavic, Kadar (U23), Mandache, Denson și Amukamara.

Gazdele au început cu dublaj la Denson sub panou. Stoenescu și Chivu au făcut 4-0, iar Denson a marcat primele puncte ale oaspetelor, de la linia de fault. S-a jucat în viteză, fără să se așeze prea mult atacurile. Kilin a mărit în două rânduri diferența pentru dâmbovițence, iar Tavic a răspuns cu coșuri din apropiere și a deschis run-ul de 13 puncte al sătmărencelor. Au fost câteva greșeli ale jucătoarelor în alb, iar oaspetele au profitat și s-au distanțat. Lloyd a ratat pe finalul sfertului de lângă panou, astfel că la prima pauză scorul era 8-18.

Sătmărencele au început sfertul secund cu o apărare în zonă, dar au anunțat rapid la ea după triplele lui Poole și Stoenescu. Baltic a dus scorul la 14-22, dar au urmat multe momente cu probleme în atac pentru oaspete, cu aproximativ 7 minute fără punct marcat. Irimia și Stoenescu au readus formația gazdă în avantaj, iar Coker ducea scorul la 27-22 în penultimul minut al perioadei de joc. Lazăr (Pop) a stabilit scorul la jumătatea partidei, 27-24. Au fost multe abateri de 3 secunde la pivoții alb-roșii în prima repriză.

Chivu a marcat prima după revenirea de la vestiare și a fost rândul gazdelor să aibă trei minute fără coș. Lazăr (Pop) și Amukamara au readus avantajul în tabăra oaspetelor, la 29-31. A urmat o nouă perioadă fără punct pentru ardelence, inclusiv un tehnic la bancă, iar gazdele au reușit un run de 10 puncte, cu care au trecut în față, 39-31. Oaspetele s-au apropiat la 6 lungimi după tripla lui Amukamara, iar Toma și Poole au mărit ecartul la 12 puncte la a treia pauză, scor 52-40.

Sfertul patru a început cu aproape patru minute fără coș pentru gazde, timp în care sătmărencele au marcat 7 puncte și s-au apropiat la 52-47. Stoenescu a marcat primele puncte ale dâmbovițencelor în acest sfert și libera lui Amukamara strângea distanța la două lungimi. Toma a înscris după o combinație rapidă și a dus scorul la 56-52, după care a blocat-o pe Denson, care cerea fault. Oaspetele cereau timp de odihnă la intrarea în ultimele trei minute. Au urmat ratări de ambele părți și un turnover de 24 de secunde pentru gazde. Au fost și câteva momente de întrerupere, cu parlamentări între arbitri și masa oficială, pentru probleme cu timpul.

Sătmărencele nu au reușit să înscrie după repunere, dar dâmbovițencele nu au reușit să repună în 5 secunde de sub coșul advers. Mandache a înscris din căciulă și a dus scorul la 56-54. Toma a transformat o liberă din două și Mandache a egalat la 57 cu o reușită de după semicerc. Gazdele au făcut al 3-lea fault în această perioadă de joc, iar Boian cerea timp de odihnă cu aproximativ jumătate de minut până la final. Sătmărencele nu au reușit repunerea în 5 secunde și posesia trecea la gazde. Era rândul lui Tănase să ceară time-out pentru a pregăti un atac care putea fi decisiv. Acesta a ales să repună din jumătatea adversă și elevele sale au avut 14 secunde de atac. Toma a greșit pasa, sătmărencele au plecat pe contră și Denson a fost faultată sub coș. A fost al 5-lea fault pentru Toma, iar Denson transforma ambele libere pentru 57-59.

A fost din nou time-out pentru gazde. Oaspetele s-au apărat bine și dâmbovițencele nu au reușit să arunce în secundele rămase din atac. Amukamara a transformat o liberă pe final, a ratat-o pe a doua și aruncarea disperată a lui Coker a fost departe de coș. S-a încheiat 57-60 și CSM Satu Mare obține primul succes în deplasare, în timp ce dâmbovițencele mai au de așteptat pentru prima victorie din grupa valorică A.

A fost egalitate perfectă la coșurile de 2 și de 3 puncte marcate, 15 și 5. Diferența s-a făcut de la linia de fault, cu 12 – 15 la libere transformate. Gazdele au avut procentaje mai bune la atuncările din acțiune (37% față de 31%). Dâmbovițencele au comis 23 de turnover-uri față de 18, iar scorul la puncte înscrise după acestea a fost 12-18.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, fiind în double-double cu 10 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Poole 11 puncte, Irimia 8, Toma 6 puncte (7 recuperări), Chivu 5 puncte, Kilin 5 și Coker 4 puncte (7 recuperări).

Matea Tavic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 15 puncte la care a adăugat 6 recuperări și 4 assist-uri. Denson a fost aproape de double-double cu 11 puncte și 9 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Amukamara 10 puncte, Lazăr (Pop) 7, Lloyd 6, Mandache 5 puncte (5 recuperări), Baltic 4 puncte și Huțanu 2.

Pentru CSM Târgoviște urmează în etapa viitoare partida de la Brașov, programată sâmbătă 3 noiembrie, iar după trei zile restanța din etapa a doua, acasă cu Universitatea Cluj. CSM Satu Mare încheie turul primei faze a sezonului regulat cu un meci pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, duminică 4 noiembrie.

*foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!