Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare se impune acasă în primul meci din semifinala cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.04.2019

CSM Satu Mare s-a impus cu 77-59 în meciul care a deschis seria semifinală cu Olimpia CSU Brașov, pe sferturi: 25-19, 18-13, 22-12, 12-15. Gazdele au preluat conducerea de la început și au avut un avans maxim de 24 de puncte în startul ultimului sfert. Alb-roșiile au încheiat partida cu 72% la șuturile din semicerc, față de 44% în dreptul oaspetelor. Banca sătmăreană a contribuit cu 23 de puncte, în timp ce rezervele brașovene nu au înscris.

Maikel Lopez a început partida cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar (U23), Dlesha Lloyd, Andra Mandache (căpitan) și Brittany Denson. Dan Calancea le-a trimis în formula de start pe Marija Prlja, Alina Podar (U23), Biljana Pesovic (căpitan), Romina Filip și Carla Bartee. La oaspete nu a jucat Brandi Wingate, cu probleme la genunchi.

Denson și Amukamara au dus scorul la 4-0 și Filip reușea prima triplă a partidei, după care Bartee egala la 6 cu un coș cu fault. Mandache semna primele două reușite de după semicerc ale gazdelor, iar Amukamara mărea diferența la 8 lungimi, 16-8. Au urmat aproape trei minute fără punct pentru alb-roșii, timp în care Filip, Podar și Pesovic și-au apropiat echipa la două lungimi. Denson a marcat șase puncte la rând și Bartee scutura plasa de la distanță pentru 25-19 la prima pauză.

Diferența s-a menținut între 5 și 8 puncte în startul sfertului secund. Brașovencele au avut mai mult de cinci minute în care nu au înscris. Gazdele au profitat și s-au distanțat la 39-24 cu două minute rămase până la pauza mare. Oaspetele au marcat de după semicerc spre final prin Pesovic și Filip și s-au apropiat puțin, astfel că la jumătatea partidei tabela arăta 43-32.

Ambele echipe se apărau în zonă în debutul reprizei secunde și gazdele au continuat să se distanțeze, punând presiune pe construcția adversă. Filip înscria de la distanță și reducea ecartul la 10 lungimi, dar Mandache, Olah (Orosz) și Lloyd măreau diferența la 20 de puncte, 59-39 în minutul 27. Pesovic (de afară) și Podar își apropiau echipa la 15 puncte, dar au fost aproape trei minute fără coș pentru alb-albastre în finalul perioadei de joc. Tavic, Denson și Lloyd au profitat și au dus scorul la 65-44 la ultima pauză.

Bartee a marcat prima în sfertul patru și Huțanu a răspuns cu cinci puncte la rând pentru 70-46, cea mai mare diferență. A fost rândul sătmărencelor să aibă aproape trei minute fără punct, când Lopez oferea minute și jucătoarelor de pe bancă. Oaspetele s-au apropiat treptat, iar cu două minute rămase din joc tabela arăta 74-59. Și la alb-albastre au fost schimbări pe final. S-a dat și un tehnic pentru banca gazdelor, dar libera nu a fost transformată. Pop a înscris de după semicerc ultimele puncte și a stabilit scorul final. CSM Satu Mare se impune cu 77-59 și conduce cu 1-0 în lupta pentru calificarea în ultimul act din Liga Națională.

Gazdele au făcut diferența cu 29 de reușite din semicerc (din 40 de încercări, 72%), față de 15 coșuri de două puncte ale oaspetelor (din 34, 44%). Brașovencele au înscris mai mult din spatele semicercului (8 triple față de 6) și de la linia de fault (5 libere transformate față de 1). Sătmărencele au stat mai bine și la recuperare, cu 31 de mingi prinse la panou față de 24.

Andra Mandache a fost coșghetera partidei cu 19 puncte (3x3) pentru învingătoare. De la CSM Satu Mare au mai înscris: Denson 16 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri), Lloyd 11 puncte (5 recuperări), Olah (Orosz) 9 puncte (6 recuperări), Amukamara 8 puncte, Huțanu 5, Tavic 4 puncte (6 assist-uri), Pop 3 puncte și Baltic 2.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 17 puncte (3x3). Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Filip 15 puncte (3x3, 5 recuperări), Bartee 14 puncte (9 recuperări), Podar 10 puncte și Prlja 3.

Meciul secund va fi tot la Satu Mare, joi, de la ora 18:00. Reamintim că semifinalele se joacă după sistemul 3 din 5 partide.

*foto: CSM Satu Mare facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!