Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare se impune la Alba Iulia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.10.2012

63-78
 2-2 STATISTICĂ   4-0

CSM Satu Mare a câștigat ultimul meci al etapei a 4-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin - ediția 2012/13. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu s-a impus pe terenul lui CSU Alba Iulia. Partida, transmisă în direct la DigiSport 2, s-a încheiat cu scorul de 78-63 în favoarea vicecampioanei în exercițiu. Gruparea sătmăreană a început să se desprindă în actul al 2-lea, iar după pauza mare nu a mai lăsat nicio speranță de revenire formației pregătite de către Tomas Bilek.

Formația vizitatoare a marcat prima, prin Whittington, pentru ca CSM-ul să se desprindă la 6-2. Replica gazdelor nu se lasă prea mult așteptată, Alba Iulia realizând un parțial de 7-0 și a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Urmează un 7-0 pentru Satu Mare însă Rebecca Tobin aduce patru puncte în contul echipei pregătite de către Tomas Bilek. Actul inaugural se sfârșește nedecis, după patru schimbări la conducere, la scorul 16-16.

Niciuna dintre protagoniste nu reușește să se separe de cealaltă, consemnându-se reușite la ambele coșuri, cum de altfel s-au înregistrat și mai multe erori. Elevele lui Dan Fleșeriu izbutesc un parțial de 10-0 la capătul căruia CSM-ul conducea cu scorul de 28-21. Echipele nu se dezmint, iar după câteva faze de joc bun pentru una dintre echipa vine replica. Astfel, Alba Iulia marchează trei coșuri fără replică pentru a strânge la un singur coș de vicecampioana României. Formația oaspete termină repriza mai bine pe fondul celor șase puncte consecutiv marcate de Lucas. Brantlova stabilește scorul primei reprize cu două libere: 34-40. 

Repriza a doua începe sub semnul echilibrului. Nimic nu avea să prevestească modul în care se va sfârși acest interval. Se marchează la ambele panouri indiferent de nivelul sau sistemul defensiv, unde Alba Iulia a schimbat tipul de apărare zonă. Urmează două coșuri înscrise de Satu Mare fără ca formația gazdă să replice cu ceva pe tabela de marcaj, astfel învât scorul devine 50-41 în favoarea CSM-ului la jumătatea intervalului, atunci când Bilek a cerut un timp de odihnă.
Totuși, schimbarea în jocul echipei din Alba Iulia nu intervine. Whittington finalizează și duce diferența pentru prima dată la peste zece puncte. Seria negativă a celor de la Alba Iulia continuă, Părău finalizând pe contraatac. Lucas transformă de la mare distanță reușind să mărească diferența la 14 lungimi. De altfel la intrarea în secvența decisivă scorul era 45-59. 

Vizitatoarele se luptă exemplar pentru fiecare minge și după prima jumătate de minut a intervalului de încheiere se consemnează un nou ecart maxim, scor 45-61. Brantlova înscrie de la mare distanță, iar un minut mi târziu se evidențiază Thompson pentru formația gazdă. Astfel, scorul devine 53-63 în minutul 33. În continuare CSU Alba Iulia nu a izbutit să marcheze de mai multe ori succesiv sau să facă mai multe faze în care să nu încaseze coș, astfel încât diferența s-a menținut la peste zece puncte pe tabela de marcaj. Sportivele formației gazdă comit destule greșeli individuale, gen abatere de pași, neatenție la timpul de atac sau schimbări neinspirate de om pe faza defensivă și meciul s-a terminat cu victoria clară a CSM-ului. Rezultat final: 63-78.

Remarcate
Alba Iulia - Thompson 21 puncte, 9 recuperări, Tobin 15 puncte, 9 recuperări, Brantlova 14 puncte, 4 recuperări.
Satu Mare - Lucas 19 puncte, Whittington 14 puncte, 6 recuperări, Părău 14 puncte, 4 pase decisive, Drye 13 puncte, 7 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!