Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare și CSBT Alexandria deschid ultima etapă a sezonului regulat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.02.2018

Meciul dintre CSM Satu Mare și CSBT Alexandria este primul din ultima etapă a sezonului regulat din LNBF. Cele două formații sunt pe locurile 2 și 4 în clasament. Ambele sunt deja sigure de prezența în grupa 1-5 în faza a doua a campionatului.

Sătmărencele vor încheia pe locul secund după 18 etape, indiferent de rezultatul de azi. CSM are un bilanț de 10 victorii și 5 înfrângeri în această ediție de campionat, cu 25 de puncte. Teleormănencele sunt pe patru înaintea acestei runde, cu 23 de puncte după 8 victorii și 7 înfrângeri.

În funcție de rezultate vor încheia pe 3 sau pe 4 prima fază. CSBT va fi pe trei dacă învinge la Satu Mare și Olimpia CSU Brașov pierde la Timișoara. Dacă ambele echipe pierd, atunci brașovencele vor fi pe trei, la rezultate directe. Este posibilă și o egalitate în trei sau patru. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care teleormănencele și brașovencele sunt învinse, în funcție de rezultatele celor de la Universitatea Cluj (acasă cu liderul neînvins ACS Sepsi SIC) și FCC ICIM Arad (acasă cu „lanterna roșie” Sirius Târgu Mureș). Dacă ambele câștigă vor fi patru echipe cu 24 de puncte (8/8). Toate cele patru au o victorie și o înfrângere în fața celorlalte, departajarea s-ar face la coșaverajul din meciurile directe și ar merge în 1-5 Olimpia CSU, CSBT și „U”.

CSM Satu Mare a pierdut un singur meci pe propriul teren, cel cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Au fost 6 victorii în celelalte partide de acasă. Dar în ultimele trei meciuri de la sala LPS, sătmărencele s-au impus greu, de două ori după prelungiri (cu Universitatea Cluj și SCM Timișoara) și o dată la patru puncte (cu FCC ICIM Arad). La CSM Satu Mare ar putea să intre și Andrea Olah, revenită la antrenamente după ce a născut în noiembrie.

CSBT Alexandria are o singură victorie în 7 deplasări, cea de la Timișoara, din 19 noiembrie. Teleormănencele au cedat în următoarele patru meciuri jucate pe terenuri străine. La ultimele trei deplasări au fost meciuri strânse, unul pierdut în prelungiri la Cluj și două cedate la trei și patru puncte (la Arad și Brașov) după avantaje consistente în sfertul trei.

În tur, la începutul lunii decembrie, CSBT Alexandria s-a impus acasă cu 79-72. Atunci gazdele au condus tot meciul, cu un avans maxim de 13 puncte. Oaspetele s-au apropiat în câteva rânduri, dar CSBT s-a impus la final.

Din 2008 până acum au fost 31 de confruntări între cele două echipe. Formația lui Mădălin Piperea conduce cu 17-14 în duelurile cu sătmărencele. CSBT s-a impus ultima dată la Satu Mare în octombrie 2015.

Meciul dintre CSM Satu Mare și CSBT Alexandria se joacă astăzi de la ora 18. Vor arbitra Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Octavian Goina, supervizați de Marius Hurgoi.

*foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!