Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare și Sepsi-SIC se înfruntă în finala Cupei României

CSM Satu Mare și Sepsi-SIC se înfruntă în finala Cupei României

CSM Satu Mare și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc în această seară, 27 februarie, în finala Cupei României la baschet feminin, ediția 2021-2022. O să fie a treia întâlnire dintre cele două în ultimul act al acestei competiții.

Ambele s-au calificat fără mari probleme în finală, CSM Satu Mare trecând de Phoenix Constanța cu 90 la 67, iar Sepsi a învins CSM Alexandria la diferență mare, 113-52. Formația covăsneană a reușit astfel să ajungă pentru a cincea oară la rând în ultimul act al Cupei României, iar CSM Satu Mare se întoarce aici după o pauză de trei ani.

Atât pentru Satu Mare, cât și pentru Sepsi, principalele marcatoare în semifinale au fost jucătoare străine. Stephanie Kostowicz a contribuit cu 20 de puncte și 13 recuperări pentru gruparea alb-roșie, iar Brianna Fraser a ieșit în evidență cu 32 de puncte și 7 recuperări în tabăra deținătoarei trofeului.

Sepsi a beneficiat de o diferență mai mare de scor pe tabelă destul de repede, astfel că Zoran Mikes a avut posibilitatea să ofere minute tuturor sportivelor trecute pe foaia de joc, cu excepția Ioanei Ghizilă. Toate jucătoarele care au evoluat au reușit să își treacă în cont cel puțin o reușită.

CSM Satu Mare a avut două sportive care n-au intrat deloc pe parchet în semifinala cu Constanța, Kiara Quinones Noa și Anamaria Muraru Kadar, iar dintre cele care au jucat, doar Paloma Cucu n-a înscris deloc. Pe lângă Kostowicz, alte trei baschetbaliste au terminat în double digits.

Precedentele două finale dintre cele două, jucate tot în Sepsi Arena

În stagiunile 2017-2018 și 2018-2019 s-au întâlnit Satu Mare și Sepsi-SIC în meciul cu trofeul pe masă în CRBF, prima dată covăsnencele impunându-se la o diferență liniștitoare, 62-48, iar în ultima întâlnire două posesii au fost între la final, 69-65.

În finala din 2018 Sepsi a condus cu cel mult 23 de puncte, diferența făcându-se în sferturile doi și trei, perioadă în care formația alb-verde a încasat 20 de puncte și a înscris în schimb 44. Tyaunna Dominique Marshall a fost principala marcatoare a finalei, cu 21 de puncte, adăugând și 10 recuperări.

Mai echilibrat a fost ultimul act din 2019, când Sepsi a făcut diferența în ultimul sfert, având un run de 10-0 la începutul parțialului, după care s-a desprins la 63-54. Satu Mare a revenit și a egalat, ultimele șase puncte ale covăsnencelor venind de la linia de fault. Anemarie Godri Părău a contribuit atunci cu 23 de puncte la succesul lui Sepsi, iar Promise Amukamara a răspuns cu 24 de puncte din partea adversă.

Sepsi pentru a șaptea oară sau Satu Mare în premieră?

Sepsi-SIC are ocazia să cucerească a șaptea Cupă a României în istoria clubului, covăsnencele impunându-se în finalele din 2015, 2016 și apoi din 2018 până în 2021. Diferențele cele mai mici pe tabelă au fost în 2015 (61-54 cu CSU Alba Iulia) respectiv 2019 (69-65 cu CSM Satu Mare), în timp ce victoria cea mai clară a venit în finala din 2016, 87-49 cu Olimpia CSU Brașov.

CSM Satu Mare are trei finale jucate, toate cedate, în 2011, 2018 și 2019, cel mai aproape fiind de trofeu în ultima ediție amintită. În cazul unei victorii în această seară, CSM Satu Mare și-ar trece în palmares primul trofeu din istoria clubului.

Duelul din Sepsi Arena începe la ora 18.00 și va putea fi urmărit în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!