Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare vs ACS KSE Târgu Secuiesc, duelul liderelor din grupa Vest

CSM Satu Mare vs ACS KSE Târgu Secuiesc, duelul liderelor din grupa Vest

CSM Satu Mare și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, în etapa a 3-a din grupa Vest a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt lidere după primele două runde, cu două victorii din două. Pentru sătmărence va fi al 3-lea meci în patru zile, după ce miercuri și joi au jucat în Cehia în Liga Europei Centrale. Covăsnencele au jucat luni în campionat și miercuri în cupă.

CSM Satu Mare a început campionatul cu victoria acasă cu FCC Baschet Arad, scor 62-54 și în etapa secundă s-a impus clar la CSU Rookies Oradea, cu 73-22. Alb-roșiile sunt lidere în grupa Vest, cu patru puncte, ca și adversarul de mâine, dar având un coșaveraj mai bun. Maja Miljkovic a înscris cel mai mult pentru sătmărence în primele două etape, având o medie de 17 puncte. Este și cea mai bună pasatoare a echipei cu 5,5 assist-uri pe meci. Bernice Mosby a debutat cu 24 de puncte și 8 recuperări în primul joc din LNBF, dar nu a jucat la Oradea.

ACS KSE Târgu Secuiesc a făcut puține schimbări în această vară și a debutat cu două victorii în noua ediție a LNBF. Covăsnencele s-au impus cu 80-43 la BC Sirius Târgu Mureș în prima etapă și luni câștigau acasă cu Universitatea Cluj, scor 60-54. Kayla Mobley este lidera de la ACS KSE cu 23,5 puncte pe meci, 13,5 recuperări și 3,5 pase decisive. Jade Vega o urmează cu 12,5 ppg.

Ambele echipe vin după meciuri în alte competiții. Sătmărencele au jucat miercuri și joi în Liga Europei Centrale, legând deplasările în Cehia, din etapele 1 și 10. Alb-roșiile au mers doar cu 10 jucătoare, Denson și Ferenczi având dureri, iar alte două jucătoare U23 au rămas acasă. CSM Satu Mare a pierdut miercuri cu 65-105 pe terenul lui Zabiny Brno, având cinci jucătoare eliminate pentru greșeli personale. Joi a fost un joc mai bun prestat de elevele lui Goran Boskovic, dar acestea au cedat la un punct pe terenul lui SBS Ostrava, 70-71, după ce au avut șansa să închidă meciul de la linia de fault. Mosby este coșghetera sătmăreană în CEWL cu 22 de puncte pe meci, urmată de Miljkovic cu 16.

ACS KSE Târgu Secuiesc a jucat miercuri, la Constanța, primul meci în Cupa României, pierzând cu 58-61. Din nou Mobley a fost în double-double pentru formația preluată în acest sezon de Alpar Farkas, cu 20 de puncte și 13 recuperări. Vega a urmat-o cu 17 puncte. Covăsnencele joacă returul din cupă miercuri, pe propriul teren.

Partida dintre CSM Satu Mare și ACS KSE Târgu Secuiesc va fi prima între cele două echipe. Asta deoarece covăsnencele sunt doar la a doua participare în LNBF și în ediția precedentă au jucat în a doua grupă valorică. Sătmărencele au disputat finala campionatului în ultimele două ediții.

CSM Satu Mare și ACS KSE Târgu Secuiesc, liderele grupei Vest după două etape, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00 la Sala LPS din Satu Mare. Brigada de arbitri va fi formată din Octavian Goina, Zsolt Csiki și Lorand Bukuresti, iar comisar va fi Radu Vaida.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!