Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște câștigă derby-ul cu Satu Mare

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
19.03.2013

47-55

9-13, 15-12, 17-14, 6-16

  Statistica  

Campioana României la baschet feminin, CSM Târgoviște a câștigat derby-ul cu vicecampioana României, CSM Satu Mare, într-un meci restanță din etapa 21-a al LNBF.

Târgoviștencele au început bine reeditarea finelei din sezonul trecut şi au condus mai mereu în primele 10 minute şi păreau că misiunea va fi mult mai uşoară decât se preconizase. Sfertul al doilea a fost al sătmărencelor, care au izbutit să recupereze handicapul iniţial şi să se apropie, ba chiar să treacă la conducere. Pe fondul unui joc în care s-a ratat exasperant, dâmbovițencele au reuşit să intre la cabine cu un avantaj minim, 25-24.

După pauză, gazdele au preluat inițiativa și înaintea ultimei pauze a partidei, pe fondul unei prestații bune a americancei Whittington mai ales la recuperări, a preluat pentru prima dată conducerea pe tabelă. Campiaoana en-trite a început excelent ultimul sfert, iar cu un run de 6-0 a revenit din nou în avantaj pe tabelă. Până la finalul partidei, Satu Mare a reușit să marcheze doar 6 puncte în 10 minute, recunoscându-se învinse încă o dată de CSM Târgovişte chiar pe propriul teren.

Cu această victorie, echipa antrenată de Florin Nini obține în mare măsură prima poziție în clasament la finalul sezonului regulat, în timp ce CSM Satu Mare suferă a cincea înfrângere stagională.

Cea mai bună marcatoare a formației pregătite de Dan Fleșeriu a fost Shanika Freeman cu 11 puncte, 11 recuperări și o pase decisivă. Anemarie Păru cu 9 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, Khadijah Whittington 9 puncte, 13 recuperări și Dara Kovacevic cu 8 puncte, 6 recuperări au mai punctat pentru Satu Mare.

De partea cealaltă, Jillian Robbins a fost principala jucătoare a echipei din Târgoviște. Aceasta a reușit un double-double cu 16 puncte și 10 recuperări, secondată de Gabriela Mărginean cu 14 puncte, 6 recuperări și Maja Miljkovic 10 puncte, o recuperare, 2 assisturi.

Foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!