Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște câștigă la Brașov în ultima secundă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.02.2015

CSM Târgoviște a obținut cea de a 21-a victorie în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Campioana României s-a impus pe terenul Olimpiei CSU Brașov la capătul unui meci extrem de disputat, cu un final pe muchie de cuțit. CSM Târgoviște a câștigat la final cu scorul de 83-81, după un coș marcat de Monique Codirla ultima acțiune a meciului.

Olimpia CSU Brașov a deschis ma bine meciul. După 3 minute trecute din primul sfert, gazdele se desprindeau la 5 lungimi, 12-7. Târgoviștencele nu au permis gazdelor să-și mărească avantajul iar coșul lui Chrissy Givens a dus scorul la 17-16 după 7 minute trecute din meci. Bartee, Mitov și Jones au marcat 6 libere la rând pentru formația lui Dan Calancea. Ultimul minut a fost unul nebun. Huțanu a marcat de la semidistanţă pentru oaspete iar Irimia a replicat rapid pentru brașovence cu un coș de la mare distanță. Chrissy Givens a marcat și ea încă două puncte înainte ca Zorica Mitov să stabilească scorul primului act, 28-20 pentru Olimpia CSU Brașov. Actul secund a fost mai echilibrat chiar dacă formația oaspete a dat senzație mereu că poate reveni. Cu 2 minute lăsate până la final, Chrisy Givens făcea ca diferența să fie de o singură posesie, 43-40. Până la pauză, oaspetele nu au mai marcat iar Jones și Bucevac au stabilit scorul după 20 de minute, 47-40.

CSM Târgoviște a început în forță partea secundă a partidei. După mai puțin de 3 minute jucate din repriza a doua, oaspetele au trecut în avantaj după reușita lui Porsche Poole, scor 49-50. De aici cele două echipe au mers umăr la umăr până spre finalul sfertului când gazdele aveau să se desprindă din nou. Jones și Irimia au făcut pe final ca Olimpia să aibă 7 puncte înaintea ultimului sfert, scor 68-61. În sfertul decisiv, oaspetele au remontat rapid handicapul iar finalul a fost unul incendiar. Aceiași Givens readucea pe CSM Târgoviște la conducere după două libere, scor 76-77. Sonia Ursu a transformat un three point play chiar înaintea ultimului minut. Coker și Givens au marcat după coșuri pentru Târgoviște după ce Jones a ratat o aruncare și a pierdut o minge pe drum pentru Olimpia CSU Brașov. Sonia Ursu egala la 81 cu 10 secunde rămase dar nu a fructificat libere suplimentară de care a beneficiat. La celălalt panou, Porsche Poole a ratat de la 3 puncte însă Monique Coker a voleibolat mingea în coș aducând victoria lui CSM Târgoviște, scor final 83-81.

Chrissy Givens a fost ce mai bună jucătoare a meciului cu 32 de puncte, 14 recuperări și 3 pase decisive. Monique Coker a urmat-o cu 19 puncte și 8 recuperări.

Britney Jones a fost cea mai bună jucătoare a Olimpiei cu 24 de puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări. Gabriela Irimia a jucat și foarte bine, terminând cu 20 de puncte și o recuperare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!