Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgovişte egalează la 2 în finală

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
09.05.2013

73 - 76
10-25; 17-19; 17-22; 20-10
 2 Statistica  2

Decizia postului de televiziune ce deţine drepturile de difuzare a partidelor de baschet de a nu transmite meciul 4 al finalei LNBF a adus şi mai mulţi arădeni la sală faţă de ziua precedentă. Încă înainte de prezentarea echipelor crainicul sălii i-a îndrumat să ocupe loc şi pe scările de acces. Primul angajament şi primul coş sunt trecute în dreptul gazdelor şi spectatorii sperau la repetarea parcursului din partida de marţi. Însă târgoviştencele nu sunt de acord şi se merge cap la cap până la 10-10. Apoi oaspetele se desprind mai întâi la 5 puncte după pătrunderea finalizată de Matee Ajavon, apoi la 9 puncte (14-23) după reuşita din apropiere semnată de Jillian Robbins. Pe finalul sfertului arădencele reuşesc să se apropie la 6 puncte după ce Givens transformă una din două de la linia de fault (19-25).

Gabriela Mărginean începe în forţă sfertul secund, reuşind a doua sa aruncare de după linia de 6,75 m iar apoi diferenţa creşte pentru prima dată peste 10 puncte după pătrunderea reuşită de Ajavon (21-32). Monika Brosovszky ne aduce aminte că unlele lucruri nu se uită şi reaprinde speranţa în tabăra gazdelor printr-o aruncare de 3 puncte, dar tot oaspetele sunt cele care controlează ostilităţile. Jori Davis răspunde tot de la 3 puncte şi se ajunge la jumătatea celui de-al doilea sfert la diferenţa maximă de 15 puncte. Jennifer Risper reuşeşte 5 puncte consecutive şi Givens mai înscrie o liberă pentru a apropia Aradul la 8 puncte înainte de pauză mare: 36-44.

Elevele lui Dan Moraru revin mai hotărâte de la cabine. Mai întâi Carla Bartee îşi trece în cont 5 puncte şi apoi Givens marchează de două ori de la linia de fault pentru a reduce diferenţa la un singur punct: 43-44. Jillian Robbins marchează 8 puncte în mai puţin de 2 minute şi echipa din Târgovişte şi distanţează la 9 puncte: 45-54. Dan Moraru este nemulţumit de randamentul pivoţilor săi şi mută curajos introducând-o pe Alina Crăciun în teren pentru prima dată în această finală şi jucătoarea originară din Galaţi îşi trece şi ea numele pe lista marcatoarelor printr-o aruncare din apropierea inelului. Cu toate eforturile depuse de Jennifer Risper şi Christina Wirth, finalul de sfert le aparţine oaspetelor de la care se remarcă Jillian Robbins cu 7 puncte în mai puţin de 2 minute şi Claudia Pop care măreşte ecartul la 13 puncte în favoarea echipei sale: 53-66.

Sfertul final începe cu o secetă pe tabelă, timp de mai bine de 2 minute nici una dintre echipe nereuşind să introducă mingea în coş. Chrissy Givens întrerupe seria ratărilor printr-un coş de 3 puncte. Christina Wirth înscrie 5 puncte consecutive, iar Monika Brosovszky scutură din nou plasa de la distanţă, în timp ce pentru oaspete doar Ajavon punctează de la linia de libere şi diferenţa scade palpabil: 62-68 în timp ce fanii arădeni renasc şi ei odată cu echipa. Chrissy Givens pătrunde şi Claudia Pop nu o poate opri nici cu preţul unui fault şi diferenţa scade la 3 puncte la jumătatea ultimului sfert: 66-69.

Finalul este pe muchie de cuţit, aşa cum ne aşteptam din partea unor echipe de valori sensibil egale. Mai întâi Tikhonenko beneficiază de o pasă surprinzătoare a Gabrielei Mărginean şi duce diferenţa la 2 posesii. Jillian Robbins îi ghiceşte intenţia Monikai Brosovszky şi interceptează pasa acesteia pornind pe contraatac dar ratează inexplicabil. Chrissy Givens aduce încă o dată gazdele la un ecart de doar 3 puncte. Risper şi Ajavon înscriu câte două aruncări libere pentru cele două echipe şi după o serie de ratări sub ambele panouri, Christina Wirth este penalizată foarte uşor cu un fault după recuperarea Gabrielei Mărginean. Lidera naţionalei României înscrie prima aruncare liberă dar o ratează pe a doua când mai sunt 35 de secunde de joc şi oaspetele au 4 puncte avantaj. Carla Bartee iese la rampă cu o aruncare de 3 puncte dezechilibrată reuşită pe ultimele secunde ale atacului arădean, iar Jennifer Risper este obligată să faulteze pentru a opri timpul. Ajavon transformă cu siguranţă iar banca arădeană solicită timp de odihnă pentru a pregăti ultima posesie cu mai puţin de 3 secunde rămase de joc. Christina Wirth este cea care îşi asumă responsabilitatea aruncării, dar pare mai preocupată să obţină faultul la Tikhonenko şi abitrii consideră că jucătoarea din Rusia s-a apărat corect.

Jocul se încheie 73-76 cu menţiunea că oaspetele au ştiut să fructifice la final avantajul obţinut în debutul meciului, în timp ce arădencele au lăsat impresia că nu mai făceau faţă fizic în unele momente şi au plătit tribut numărului mare de aruncări libere ratate (9). Seria se mută sub turnul Chindiei, meciul decisiv fiind programat pentru luni 13 mai.

Principalele marcatoare au fost Matee Ajavon 25, Jillian Robbins 21 şi Gabriela Mărginean 12 de la învingătoare, respectiv Christina Wirth 19, Chrissy Givens 18 şi Jennifer Risper 16 pentru arădence.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!