Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgovişte găzduieşte Aradul în a doua semifinală

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
29.03.2015

LNBF
Semifinala 2 Jocul 1

Sala Sporturilor Targoviste

Duminica 29 Martie Ora 20 

0 Fișa meciului 0

În ultimele sezoane duelul Targoviste-Arad a reprezentat finala LNBF, de această dată cele două rivale care domină baschetul feminin în ultimii 20 de ani se vor întrece pentru un loc în marea finală. Prima partidă se va desfăşura duminică 29 martie la Târgovişte începând de la ora 20, în timp ce manşa a doua a semifinalelor e programată pe miercuri 1 aprilie în oraşul de pe Mureş. Dacă seria va ajunge în meci decisiv, acesta se ve disputa sâmbătă 4 aprilie lângă Turnul Chindiei.

În ciuda interdicţiei de a efectua transferuri din afara României, dâmboviţencele au reuşit să alcătuiască un colectiv valoros care ar trebui să plece cu prima şansă în acest duel. Elevele antrenorului Dan Fleseriu au avantajul terenului propriu în cazul unui eventual meci 3 şi conduc Aradul la victorii cu 2 la 1 în acest sezon (câte o victorie de fiecare parte în LNBF plus câştigarea Supercupei de către CSM). Totuşi faptul că arădencele evoluează mai bine în deplasare în acest sezon şi problemele de sănătate acuzate de Watson şi Whittington tinde să echilibreze balanţa sau chiar s-o încline înspre clubul din Vestul ţării.

În acest sezon, galben-albastrele par să se concentreze mai bine la meciurile cu miză cum ar fi turneul final al CEWL sau al Cupei României decât partidele facile. Acesta a fost cazul şi în primul tur de play-off contra Timisoarei când arădencele au învins dar nu au convins în faţa unui adversar inferior valoric. Seria împotriva rivalei din Târgovişte este însă o altă poveste, motivarea vine de la sine şi nimeni nu îşi permite să nu ia în serios o partidă împotriva CSM-ului.

Deşi spiritul de Fair-play nu are de suferit, orgoliile sunt mari la fiecare înfruntare a celor doi titani din baschetul feminin. Pe de o parte sunt jucătoarele care au jucat pentru ambele echipe: Brosovszky, Samburska, Givens, Cocker, Green, Olah şi Stoenescu. În al doilea rând e motivaţia specială pe care pare să o manifeste Dan Fleseriu la partidele împotriva Aradului (atât de pe banca CSM-ului sătmărean cât şi târgoviştean) respectiv Marcel Urban la cele împotriva echipei din Dâmboviţa. Nu în ultimul rând trebuie subliniată şi rivalitatea (în limitele sportivităţii) dintre celor două galerii, ambele echipe mizând pe plusul de energie oferit de "al şaselea jucător".

Brigada de arbitri care va împărţi dreptatea pe teren în primul meci din Sala Sporturilor Târgovişte este alcătuită din Sorin Drugău şi Cosmin Prișcă, supervizaţi de Alina Moanță.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!