Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște întrerupe seria de înfrângeri cu un succes în primul meci pentru locurile 5-8

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.04.2019

CSM Târgoviște a întrerupt seria de 9 înfrângeri în Liga Națională după ce s-a impus cu 84-27 cu CSU CSM Oradea, pe sferturi 26-2, 17-5, 21-10, 20-10. Dâmbovițencele s-au desprins din startul partidei și au controlat meciul cu foarte tânăra echipă bihoreană. Și gazdele au oferit multe minute jucătoarelor tinere din lot.

CSM Târgoviște a început meciul cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Alina Chivu, Teodora Neagu și Laura Vaida. Cătălin Tănase nu le-a băgat deloc pe experimentatele Porsche Poole și Gabriela Irimia, veterana campionatului, Larisa Toma, nu a fost pe foaie, iar celelalte jucătoare peste 23 de ani, Stoenescu, Kilin și Chivu au jucat între 3:48 și 10:44 minute. CSU CSM Oradea, care s-a confruntat cu probleme în acest sezon și a rămas cu un lot foarte tânăr, le-a avut în 5-ul de start pe Nicolett Orban, Nicoleta Mititelu, Anisia Croitoru, Alexandra Manea și Melania Kokovay.

Stoenescu a înscris primele 9 puncte cu reușite de după semicerc și a fost schimbată în minutul 4. Mititelu a marcat singurul coș al oaspetelor în prima perioadă de joc la intrarea în minutul 5. Neagu, Chivu, Ghiță și Cătinean au contribuit la run-ul de 17 puncte al dâmbovițencelor, care aveau 26-2 la prima pauză. Jocul a continuat în aceeași manieră și în următoarele trei sferturi. Gazdele conduceau cu 43-7 la pauza mare, au avut 64-17 după trei sferturi și s-au impus la final cu 84-27. 41 de puncte au marcat elevele lui Cătălin Tănase după greșelile adverse, primind 6.

Trei jucătoare de la gazde și-au îmbunătățit recordurile personale în LNBF. Laura Vaida a încheiat în double-double cu 20 de puncte și 12 recuperări, plus 5 capace. Alexandra Ghiță a fost aproape de double-double cu 20 de puncte și 9 recuperări, plus 5 intercepții, iar Ștefania Cătinean a contribuit cu 12 puncte. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 9 puncte (3x3), Neagu 8 puncte (10 recuperări), Chivu 8 puncte, Vați 5 puncte (5 assist-uri) și Tănase 2 puncte (12 pase decisive).

Nicolett Orban a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 12 puncte, plus 7 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Mititelu 5 puncte (5 recuperări), Kokovay 4 puncte (8 recuperări), Milas 2 puncte, Ceh 2 și Chiorean 2 puncte.

În duelurile pentru locurile 5-8 se joacă în sistemul 2 din 3 partide. Următorul joc este programat mâine (25 aprilie) de la ora 14:00, la Sala Trivale din Pitești, conform site-ului federației. Învingătoarea acestei serii va juca pentru locul 5 cu formația care câștigă dintre Phoenix Știința Constanța și Universitatea Cluj, în timp ce învinsele se vor întâlni pentru locul 7.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!