Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște obține o victorie clară în restanța de la Brașov și urcă pe locul doi în grupa Est

CSM Târgoviște obține o victorie clară în restanța de la Brașov și urcă pe locul doi în grupa Est

CSM Târgoviște a urcat pe locul doi în grupa Est a LNBF după ce s-a impus în deplasare în restanța din etapa a 3-a. Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște s-a încheiat cu scorul de 57-78, pe sferturi: 13-20, 21-18, 9-23, 14-17. Gazdele au condus la început, dar dâmbovițencele au trecut în față și s-au distanțat la un maxim de 26 de puncte, profitând de multe minute fără coș ale adversarelor. Chivu a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, fiecare echipă având o jucătoare în double-double.

Cele două echipe erau la egalitate înainte să dispute restanța din etapa a 3-a a grupei Est, cu câte 5 puncte după 2 victorii și o înfrângere. Olimpia CSU Brașov a început partida cu Cristalah Lyons, Biljana Pesovic, Ecaterina Armanu, Romina Filip și Nikolina Zubac. CSM Târgoviște le-a avut în primul 5 pe Evelina Petrof, Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia și Ancuța Stoenescu.

Armanu a deschis scorul de la linia de fault și l-a dus la 4-0, iar Toma înscria primul coș al oaspetelor la intrarea în al doilea minut. Pesovic și Armanu au făcut 8-2, cea mai mare diferență în favoarea gazdelor în acest meci. Toma și Chivu, cu prima triplă a partidei, au strâns ecartul la un punct, 8-7. Brașovencele s-au dus din nou la patru puncte în față, dar au avut peste cinci minute în care nu au găsit drumul spre coș. Dâmbovițencele au profitat, Irimia a egalat, iar Chivu, Ghiță și Tănase au dus run-ul oaspetelor la 12 puncte și scorul devenea 12-20. S-a ratat mult pe finalul sfertului, doar N. Zubac transformând o liberă. La prima pauză tabela arăta 13-20.

A fost rândul CSM-ului să aibă două minute și jumătate fără coș în startul sfertului secund, iar Armanu și Lyons și-au apropiat echipa la trei lungimi. Diferența a crescut la 7 puncte, iar gazdele s-au apropiat la un punct pe mâna lui D. Zubac și Pesovic. Stoenescu și Chivu au scuturat plasa de la distanță și vizitatoarele se duceau în două rânduri la +6 grație liberelor transformate, în timp ce Pesovic și Lyons își mențineau formația la patru puncte în spate. Scorul la pauza mare a fost 34-38.

Repriza a doua a început cu un minut de ratări, Chivu fiind prima care a înscris după revenriea de la vestiare. Armanu marca primele puncte ale gazdelor în sfertul trei, dar au urmat două minute în care acestea nu au găsit drumul spre coș. Irimia și Stoenescu au dus prima dată ecartul la două cifre, 36-46 la intrarea în minutul 24. A fost rândul dâmbovițencelor să aibă trei minute fără punct. Lyons a scuturat plasa de la distanță pentru 39-46, dar au urmat alte cinci minute fără coș pentru brașovence. Au fost mai mult de două minute în care nu s-a înscris deloc, oprite de libera lui Toma. Chivu și Stoenescu marcau de afară și CSM se distanța la +14. D. Zubac a oprit seceta din atacul gazdelor, iar oaspetele se duceau la 18 puncte în față la ultima pauză, scor 43-61.

Formația de sub Tâmpa a avut aproape două minute și jumătate fără coș în debutul sfertului patru. Tănase, Chiță, Chivu și tripla lui Stoenescu au pus cea mai mare diferență de pe tabelă, de 26 de puncte, 43-69 în minutul 33. Voica a înscris din spatele semicercului primul coș al gazdelor în sfertul patru, iar acestea s-au apropiat la 22 de puncte după tripla lui Dumitru. Chivu și Ghiță au dus din nou ecartul la 26 de puncte la intrarea în penultimul minut și oaspetele nu au mai înscris până la final. Armanu (de afară) și Voica au stabilit scorul final, 57-78.

Alina Chivu a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte (3x3), plus 8 recuperări. Ancuța Stoenescu a încheiat în double-double la oaspete cu 14 puncte (4x3) și 12 recuperări, plus 5 assist-uri. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Irimia 10 puncte (8 recuperări), Tănase 10 puncte (6 recuperări), Toma 9 puncte (10 recuperări) și Ghiță 7 puncte.

Cristalah Lyons a fost cea mai bună marcatoare de la învinse cu 20 de puncte (2x3), iar Ecaterina Armanu a fost în double-double cu 13 puncte și 11 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 11 puncte (6 pase decisive), Voica 5 puncte, D. Zubac 4, Dumitru 3 și N. Zubac 1 punct.

CSM Târgoviște a stat mult mai bine la recuperare, cu 50 de mingi prinse la panou față de 37, marcând 16 puncte din a doua șansă față de 1. Gazdele au încheiat meciul cu 18 coșuri din semicerc, 5 de afară și 6 libere transformate. Dâmbovițencele au avut 24 de reușite de două puncte, 7 triple și 9 libere transformate.

Cu acest succes CSM Târgoviște urcă pe locul secund în grupa Est, cu 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere. Olimpia CSU Brașov are 6 puncte după 2 victorii și 2 înfrângeri și este la egalitate cu alte două echipe, pe locurile 3-5.

Următoarea etapă din grupa Est va fi la finalul săptămânii viitoare. În runda a 6-a ambele combatante de astăzi vor juca în deplasare. CSM Târgoviște va merge la Constanța pentru meciul cu Phoenix Știința, iar Olimpia CSU Brașov va juca pe terenul Agronomiei București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!