Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște pleacă victorioasă de pe Bega

Marius Petri

Marius Petri
19.03.2014

LNBF

Etapa a XXVI-a

47 - 69

11-15 Fișa meciului 23-3

CSM Târgoviște a câștigat partida din etapa a XXVI-a din Liga Națională de baschet feminin disputată împotriva celor de la BCM Danzio Timișoara cu scorul de 69-47. La meciul desfășurat în Sala “Constantin Jude” au asistat circa 300 de spectatori, această partida fiind ultima desfășurată pe teren propriu de Danzio în sezonul regulat.

Jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu încep mai bine meciul, marcând 5 puncte consecutive, însă gazdele reușesc să revină la 4-5 după 3 minute de joc. Din acest moment, însă, CSM Târgoviște este singura echipă care înscrie în următoarele 4 minute, astfel încât scorul devine 4-17. Ultimele minute ale sfertului se desfășoară în același ritm și echipa de pe Bega se vede condusă după 10 minute de joc cu scorul de 8-24.  Prima jumătate a sfertului secund aduce puține puncte pe tabelă, scorul la jumătatea secvenței fiind 13-26. În continuare, diferența dintre cele două echipe rămâne constantă, însă formația oaspete își adjudecă și acest sfert, însă la o diferență mică de această dată, 11-9. Astfel, scorul pauzei este 17-35 și dâmbovițencele pornesc cu un avantaj de +18 în partea a doua a meciului.

La revenirea de la vestiare, cele două echipe continuă perioada de echilibru din secvența precedentă și merg cap la cap. După epuizarea celor 10 minute, ecartul este același ca la pauză, sfertul trei încheindu-se la egalitate, 14-14. Conduse cu 31-49 înaintea ultimei părți a meciului, baschetbalistele pregătite de Dan Ionescu încearcă revenirea, însă echipa dâmbovițeană se menține la o diferență liniștitoare. Până la final, maniera de desfășurare a disputei rămâne neschimbată, astfel încât CSM Târgoviște se impune meritat, scorul final fiind 47-69.

Milana Zivadinovic a fost cea mai bună marcatoare pentru BCM Danzio, aceasta reușind 13 puncte, 5 recuperări și tot atâtea pase decisive distribuite. Din tabăra gazdă s-au mai remarcat Milena Marjanovic, autoare a 10 puncte și 4 recuperări, și Marta Fodor, care a contribuit cu 8 puncte și 7 recuperări.

De partea cealaltă, Britney Jones a reușit un joc foarte bun, înregistrând 20 de puncte și 3 pase decisive. De asemenea, prestații remarcabile au avut și Porsche Poole, cu 15 puncte, un assist și o recuperare, dar și Fanni Hutlassa, autoare 11 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă.

În ciuda înfrângerii, elevele lui Dan Ionescu sunt sigure de calificarea în play-off, contracanditatele de la Phoenix pierzând marți contra celor de la ICIM Arad. În schimb, această victorie nu le ajută foarte mult în ceea ce privește situația clasamentului pe cele de la CSM Târgoviște, care cel mai probabil vor încheia sezonul regulat pe poziția a treia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!